Azt kamuzták, hogy ételmérgezést kaptak, börtön lehet belőle

A bénácska pár elfelejtette kitörölni a Facebookra feltöltött, rengeteg étellel és fürdőzéssel megspékelt fotóit.

A török tengerparton nyaraló pár egymillió forintot akart kicsikarni a nyaralásukat tönkre tevő hotel üzemeltetőitől, arra viszont nem gondoltak, hogy a hotel vizsgálatot fog indítani, aminek során a pár Facebook oldalára is eljutnak majd. A kicsit bénácska csalók nem kevesebb mint 79 képet töltöttek fel a nyaralásukról, ezek alapján pedig viszonylag könnyű volt igazságot tenni az ügyben – írja a Daily Mail.

Steak és sushi

A testépítő pár ugyanis többnyire zabálással foglalkozott Törökországban, ezt pedig a követőikkel is jónak látták megosztani. Nem ők az elsők egyébként, akik hasonló módon buktak le: egy másik brit pár a lebetegedett gyerekei miatt próbált kártérítésre szert tenni, ők sem tudták ugyanakkor megállni, hogy eldicsekedjenek a „napos, vidám és örömteli” útjukkal.

Az egyre komolyabb problémát jelentő csaláskísérletek megszaporodásának pedig úgy tűnik a testépítő pár ihatja meg a levét, az ügyet tárgyaló bíró szerint ugyanis eljött az ideje, hogy példát statuáljanak a bíróságok, és elvegyék a csalók kedvét a hasonló akcióktól.

Akár börtönt is kaphatnak

A börtönbüntetés kiszabását fontolgató bíró szerint szó sincs róla, hogy elszigetelt esetről lenne szó, a rengeteg csalás miatt pedig a valóban a hotelek és utazási irodák hibái miatt lebetegedő utazókat sem veszik már komolyan.

A követeléskezelő cégek számára akkora üzlet ugyanis a csalás, hogy folyamatosan hívogatják az utazásukról hazatérő briteket, hogy pereljenek a behazudott vagy eltúlzott betegségek miatt. A britek ötödét megkeresték már valami hasonlóval ezek a cégek, a parlament éppen ezért hamarosan szigorítani fog a kompenzációs rendszeren. Az utazási irodáktól és hotelektől elcsenhető összegek szabályozása szerintük megoldást jelenthet a problémára.

Mustra