Ahol vécén ülve, tök sötétben vagy anyaszült meztelenül is vacsorázhatsz

Fura éttermek a világban

Nemrég nyílt meg Párizs első pucér étterme, ennek apropóján megnéztük milyen szokatlan helyeken lehet még enni a nagyvilágban. Vécéétteremtől tenger alatti ínyenc vacsoráig van itt minden.

Tavaly novemberben nyílt meg Párizs első nudista étterme, az O'naturel, ahol a vacsorát konkrétan anyaszült meztelenül lehet elfogyasztani. Az étteremben – ahová ha minden igaz, az utcáról nem lehet belátni – egyszerre negyvenen férnek el, érkezés után a ruhákat az öltözőszekrényekben kell hagyni, a háromfogásos menü pedig 49 euróba kerül.

Bár ez az egyik legújabb, messze nem ez az egyetlen olyan étterem a világban, ahol szokatlan körülmények közt fogyaszthatod el a vacsorádat. A teljesség igénye nélkül nézzük közülük pár érdekeset.

Csokifagyi vécécsészében szervírozva – Modern Toilet

A tajvani vécéétterem, a Modern Toilet, 2004-ben nyílt meg, a tematikát egy manga képregény ihlette. A vendégek – lehajtott ülőkéjű – vécéken ülnek, az asztal egy csap, rajta üveglappal. Az ételeket mini piszoárokban és vécécsészékben tálalják, ez a megoldás csokifagyival különösen guszta. Az étterem tulajdonosa azt nyilatkozta, a sokkolás és az érzékek összezavarása a céljuk. Jó étvágyat!

I've been known to have quite the potty mouth trololololol 🚽😜 #tbt

Christy Alford (@christykreme) által megosztott bejegyzés,

"A mi ételeinktől nem leszel terhes" – Cabbages and Condoms

Ez a szlogenje a bangkoki Cabbages and Condoms nevű étteremnek. Azt mondják, az ételek is finomak, de az élményt a bejáratnál található, életnagyságú, óvszerbe öltöztetett bábuk teszik teljessé. Van menyasszony, aminek a ruhája fehér gumikból van kirakva, de akad katona és piros télapó is. Ha beljebb sétálsz, a teraszon már egészen más hangulat vár, romantikus fényekkel, vízeséssel, halk thai zenével.

#condom

Tracey Drage (@traceydrage) által megosztott bejegyzés,

Ha hangulatba jöttetek vacsorázás közben, a kijáratnál markolj fel bátran pár ajándékóvszert. Az étterem bevételét egyébként jótékonysági célra fordítják – igen, kitaláltad, például a biztonságos szex népszerűsítésére. Minden nap 11 és 22 óra közt vannak nyitva, pár perces sétára a Sukhumvit Roadtól. A Bangkok.com azt írja, nagyon népszerű, de mivel sok a hely, nem kell előre foglalni. 

Vacsora a sötétben – Dans le Noir

A Dans le Noir (jelentése "sötétben") nemzetközi étteremlánc – többek között Párizsban, Barcelonában, Madridban, Szentpéterváron, Nizzában és Londonban is van kirendeltségük – vak vacsorákra specializálódott. A menü mindig meglepetés, és az asztaltársaság is olyanokból áll, akiket soha nem láttunk (és a vacsora közben sem fogunk). Hasonló élményért amúgy nem kell külföldre utaznod, nálunk is van rá lehetőség a Láthatatlan kiállítás jóvoltából. Lehet olasz és magyaros ízek közül választani, és van láthatatlan borkóstoló is.

Jégbár a sivatagban – Chillout Lounge

A jégbár mint műfaj nem akkora újdonság, de az azért elég fura, amikor a sivatagban működik ilyen. Persze hol máshol nyílt volna meg a Közel-Kelet első jégbárja, mint Dubajban, ahol ugye a beltéri sípálya is működik. A Times Square Centerben található Chillout Lounge-ban jégszobrok, jégpálya, jégasztalok és repkedő mínuszok várják a vendégeket. Forró leveseket, teát, melegszendvicset árulnak, nehogy túl sok legyen a hidegből. A forró csokijukra a legbüszkébbek, azt írják róla, hogy olyan, mint az alpesi hüttékben.

Vacsora a víz alatt – Ithaa Undersea Restaurant 

Az Ithaa névre keresztelt étterem a Maldív-szigeteken, öt méterrel a vízfelszín alatt működik, 180 fokos panorámával a vibráló színű halakra és korallokra. Ha ilyen környezethez egzotikus fogásokat képzelsz, csalódni fogsz, legalábbis a mi nézőpontunkból. Ugyanis hatfogásos, európai ízekből összeállított vacsoramenüt kínálnak, kaviárral és hasonlókkal, a teljes kínálatot itt tudod megnézni.

Ahol hullámvasúton érkezik a rántott hús – Rollercoaster Restaurant

A hely neve mindent el is árul a dologról: a Rollercoaster étteremláncban az asztalok közé-fölé épített acél hullámvasúton érkezik az asztalunkhoz az étel és ital. A tabletről megrendelhető választék amúgy nem valami különleges: burgerek, tészták, rántott hús, üdítők és koktélok szerepelnek a menün, de itt nem igazán az ételeken van a hangsúly. A világban sok helyen működik ilyen, hozzánk legközelebb a bécsi Praterben tudod kipróbálni ha kedvet kaptál hozzá.

RCRv01

Van itt minden. Is. – Bubble Room Restaurant

A Floridában, Captiva Island-en 1979 óta működő, háromszintes családi éttermet 1930-40-es évekből származó játékok, működő vasútmodellek, karácsonyi égők díszítik. A falakat padlótól plafonig sztárok fotói és régi filmrészletek képei borítják, változatos fejfedőket hordó pincérek szolgálnak ki – azt mondják olyan itt enni, mintha beképzelnéd magadnak az egészet. A vendégek kedvence az asztalnál meggyújtott lángoló sajt (lásd a lenti videón) és a kolosszális méretű desszertek – írja róla a Reader's Digest.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek