Karácsonyi díszbe borult a windsori kastély

Mesébe illő lett II. Erzsébet királynő hivatalos rezidenciája. Mutatjuk az aranyban úszó épületet!

Mialatt Trumpék hátborzongatóra dekorálták az elnöki rezidenciát, addig a világ legnagyobb jelenleg is használt kastélyában, a windsori kastélyban is elkészültek a karácsonyi dekorációval. A végeredmény fényűzőbb lett, mint valaha, ami többek között annak tudható be, hogy idén ünneplik az 1992-es tűzvész utáni helyreállítás 20. évfordulóját. Tudjátok, ez volt az az eset, mikot a királyi pár 45. házassági évfordulóján a kastély magánkápolnájában egy spotlámpa felgyújtott egy függönyt, ami óriási károkat okozott; kilenc terem és közel 100 szoba, körülbelül 9000 négyzetméter lett oda, ami a kastély egyötödét jelenti.

Tehát idén leginkább azok a helyiségek kaptak kiemelt szerepet, amik a tűz martalékává váltak – írja az Elle Decor az ünnepi díszítésről és a felújításról, ami állítólag olyan jól sikerült, hogy nehezen vehető észre, hogy mi az eredeti és melyik a renovált. A nagy karácsonyi étkezőasztalt (felújított) például viktoriánus stílusban, arannyal dobták fel, de aranyban pompázik a Szent György teremben felállított négy és fél méteres Nordmann-fenyő is, amire csillogó fények, miniatűr királyi koronák és klasszikus fenyőtobozok kerültek.

“Viktória és Albert általában minden karácsonyt itt töltött Windsorban, most azt az étkészletet tettük fel, amit ők használtak” – mondta a Royal Collection Trust kurátora, aki szerint idén is a karácsonyfa kerül a középpontba, mivel az hagyományosan Windsorból származik. Legalábbis ahogy mai formájában ismerjük, azt Albert herceg mutatta be még az 1840-es években, majd ajándékozott is felcicomázott fákat a helyi iskoláknak és laktanyáknak.

Bár II. Erzsébet királynő és családja Sandringhamben tölti az ünnepeket, a hivatalos rezidencia advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig, 2018. január 5-ig nyitva áll az érdeklődők előtt, ide kattintva megnézhetitek, hogy milyen gyerekbarát művészeti és kézműves programok lesznek az ünnepi időszak alatt, a galériára kattintva pedig nézzétek meg, hogy milyen lett az aranyba borult windsori kastély!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.