Atombomba vs. T.rex vs. gumicsizma

Nem könnyű eldönteni, ki is került ki győztesen a Twitteren egymásnak eső Londoni Természettudományi Múzeum és a szintén a tudományokra szakosodott londoni Science Museum csatájából.

A múzeumok közti ütközetre azután került sor, hogy egy Twitter felhasználó feltette a kérdést, vajon ki kerülne ki győztesen egy a múzeumok alkalmazottjai által a kiállított tárgyakkal/lényekkel vívott összecsapásból. A gyorsan elfajuló adok-kapok dinoszauruszokat, robotokat, dinoszaurusz-robotokat, sőt még egy bambuszból készült bolhacsapdát is felvonultatott, és bár azóta békét kötöttek a felek, nem egyértelmű, meddig tart majd a fegyvernyugvás. 

A Természettudományi múzeum a kérdés láttán természetesen rögtön elő is kapta a dinoszauruszait, azt gondolván, hogy könnyű dolga lesz a T.rexeinek. Erre azonban egy Spitfire harci géppel, robotokkal és mérgekkel reagált a Science Museum, gyorsan elmérgesedett tehát a helyzet. Ezen a ponton elkezdtek mitikus lényeket is hadrendbe állítani a múzeumok, bár a Science Museum azért nukleáris töltetekkel is felszerelte a sellőit, amelyre meteoresővel és az atomháborúkat is túlélő csótányokkal reagált a Természettudományi Múzeum.

Csakhogy a Science Museumnak volt gumicsizmája, ami szerintük egy atombombánál is hatékonyabb fegyver lehet, ha az ember csótánnyal találkozik az utcán. A Tweetekből az is kiderült aztán, hogy nézett ki egy nagyjából 100 évvel ezelőtt legyártott ipari légycsapó, és természetesen arra is fény derült, hogy léteznek bambuszból készült bolhacsapdák is. 

Mustra