Persze nem a fém dobozokról van szó, hanem a bag-in-box, vagy BIB kiszerelésű, egy fémes fóliából készült és a bor fogyásával párhuzamosan összezsugorodó zsákból, és az annak otthont adó kartondobozból álló termékekről. Bár még mindig jóval nagyobb a tradicionális üvegek presztízse, akinek fontos az eltarthatóság, jól teszi, ha megbarátkozik a dobozba rejtett zsákokkal – legalábbis a Huffington Post szerint.
A levegő ellen véd
A zsákra szerelt, légmentesen záródó csap ugyanis meggátolja, hogy levegő jusson a zsák belsejébe, és az oxigén reakcióba lépjen a borral. Ennek köszönhetően a felbontásuk után általában maximum egy hétig eltartható borosüvegekkel szemben akár 4-6 hétig is megőrizhető a BIB technológiával készült borok esetén az értékes nedű frissessége.
A medve ellen nem véd
A zacskós+dobozos technológia ráadásul jóval környezetbarátabb megoldást jelent az üvegeknél, és így a fénytől sem kell óvni a borunkat. Persze az üveghez képest jóval porózusabb, valamennyi levegőt mégiscsak átengedő zsákok csak rövidtávon jelentenek megoldást a borok megromlásához vezető oxidáció ellen, a bontatlan dobozok tehát korántsem olyan ellenállóak, mint az üvegek, éppen ezért egy éven belül mindenképp tanácsos nekiállni a borozásnak. És egy piknik során is érdemes azért inkább az üveget választani, a BIB-k dobozából ugyanis jóval nehézkesebb egyetlen mozdulattal szúró- vagy vágóeszközt varázsolni medvetámadás esetén.