A helyet üzemeltető cég tulajdonosa néhány héttel ezelőtt hunyt el egy rövid lefolyású, gyógyíthatatlan betegségben, az új vezetés pedig úgy döntött, nem üzemelteti tovább az éttermet.
A Márga Budapestről a tavalyi nyitás óta folyamatosan cikkeztek a hazai nyomtatott és online sajtóban valamint blogokon, 2017 januárjában pedig a The New York Times is megemlítette a 2017-es “52 Places to go”, azaz “52 hely, ahová el kell menned 2017-ben” című cikkében.
Mi utoljára júniusban írtunk róluk, ekkor debütált a budapesti Márga új degusztációs menüje, a Konyhatúra. Horváth Ákos séf ötfogásos vacsorájának nem csak azért volt ez a neve, mert az étterem konyhájának legjavát vonultatta fel, hanem mert az étkezés végén az aprósütit konkrétan a konyhában kínálták.
A búcsúzó csapat tagjai közleményükben azt ígérik, "egészen biztosan találkozhattok majd velük a jövőben a hazai gasztronómia porondján".