Hordanád ezt a hajlított sarkú cipőt?

Idén 70 éve, hogy Salvatore Ferragamo piacra dobta a legendás formát, a márka jelenlegi cipőtervezője most egy hasonlóval próbálkozik.

Nemcsak a Saint Laurent hozná divatba a sarok nélküli cipőt az őszi-téli szezonban, hanem a Salvatore Ferragamo új cipőtervezője, Paul Andrew is, aki a legendás “F Heel” néven elhíresült szandál 70. évfordulója előtt tiszteleg az újragondolt “láthatatlan” kollekcióval – írja a Footwearnews.com az art deco formát idéző lábbeliről, ami várhatóan gyakran felbukkan majd a vörösszőnyeges eseményeken a közeljövőben.

Megelőzte korát a Ferragamo féle sarok és forma.
Megelőzte korát a Ferragamo féle sarok és forma.ferragamo.com

Az “F-Heelt” egy olyan hajó fara ihlette, melyen Salvatore utazott Olaszországból Amerikába a 20-as években, de hatással voltak rá az Arno folyó halászainak nejlonzsinórjai is. Az innováció pedig összejött, Ferragamo megkapta a Neiman Marcus-díjat Dallasban, ami a 40-es években olyan megtiszteltetésnek számított, mint ma egy CFDA-díj.

A flash from the past & a jolt to the future. The #FerragamoPS18 “F” heel is an evolution of Salvatore’s original envision from 1947, reinterpreted by Paul Andrew. #EvolvingLegend

Una publicación compartida de Salvatore Ferragamo (@ferragamo) el

“Ez az egyik leghihetetlenebb szerkezet. Viselése alapvetően olyan, mintha a levegőben sétálnál” – állítja az olasz luxusház 1979-ben született brit cipődizájnere, Paul Andrew a formáról, aminek létrejöttét elsősorban a második világháborút követő anyaghiánynak “köszönhetjük”. Ferragamo akkor olyan alternatívákkal helyettesítette például a bőrt, mint a parafa, a szalma vagy a celofán.

A nápolyi cipész előrelátó volt és szabadalmaztatta főművét.
A nápolyi cipész előrelátó volt és szabadalmaztatta főművét.ferragamo.com

A cipőmániások szerint várhatóan egy vagyont kell majd fizetni a topánért, aminek elkészítése három napot vesz igénybe. Jelen állás szerint egyébként sem lesz hiány fura formájú cipőkben az év utolsó felében, mivel nem csak a csicsás darabok számítanak majd menőnek, de Jennifer Lopeznek és Giuseppe Zanottinak köszönhetően a 90-es évek egyik alapdarabja, az éktalpú is.

Mit gondolsz, beszereznél egy ilyen formát, ha bekerülne a fast fashion boltokba? Szavazzatok!

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek