Végre vidéken is mekizhetnek a lisztérzékenyek

Megtriplázza Gluténmentes Dupla Sajtburgert árusító üzletei számát a McDonald’s és e héttől már országosan 35 étteremben kapható a Gluténmentes Dupla Sajtburger.

 Május 16-án pedig, a lisztérzékenység nemzetközi világnapján, a myMeki mobil applikációban egy extra kupon is elérhető lesz, mellyel ezen a napon a Gluténmentes Dupla Sajtburger szendvics kedvezményesen vásárolható az éttermekben.

sajtburi

A hazai McDonald’s éttermek egy részében 2014 óta kapható a Gluténmentes Dupla Sajtburger, amely a gluténmentes szezámmagos zsemlében két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddar sajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz. Mostantól további 24 étteremben érhető el ez a speciális termék, így a lisztérzékeny vendégek Budapest mellett immár többek között Győrben, Mosonmagyaróváron, Salgótarjánban, Veszprémben, Siófokon, Miskolcon, Dunaújvárosban, Debrecenben, Nagykanizsán, Szegeden és Pécsett is elfogyaszthatnak egy-egy finom Gluténmentes Dupla Sajtburgert. (Interaktív térkép itt).

„Magyarországon a lakosság mintegy 1-2 százaléka lehet lisztérzékeny, azonban a gluténmentes termékek fogyasztóinak aránya elérheti a 6%-ot is. Minden olyan kezdeményezést üdvözlünk, amely a lisztérzékenyek mindennapjait igyekszik megkönnyíteni” - mondta Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének vezetője.

meki
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek