Robotok és franciák a kifutón

Az ötödik Elle Fashion Show-n jártunk

Pénteken és szombaton tartották meg az ötödik Elle Fashion Showt, amiben többek közt az a jó, hogy bárki egy jegy ellenében bekukkanthat a divat világába - meg az is jó, hogy a pénteki napon meg lehet tekinteni, hogyan szórakozik a kiváltságos meghívottak rétege és azok, akik 1490 forint helyett 4500-at fizetnek, hogy ugyanazt megnézzék, amit majd szombaton lehet látni.

A pénteki nap jellemző szettje a vendégek körében a kis fekete ruha volt, a legtöbben tuti biztosra mentek és jó messzire elkerülték a színeket - és sajnos a magyar tervezői darabokat is. Pedig mégis mi lenne jobb alkalom egy menő Szegedi Kata, USE vagy Tomcsányi Dóri (és még sorolhatnánk) szett felvonultatására, mint egy trendi divatbemutató-est? 

Na de akkor térjünk rá a bemutatókra: a megszokott koreográfia szerint 3 francia divattervező kezdte a bemutatót és utána érkeztek a magyarok. Az első delikvens, Mirat Cyril rögtön magasra tette a lécet a láncokkal összefűzött szakadt atlétáival és szado-mazo álarcaival. Ezt ő úgy hívja Anti-Couture és állítólag egyszerre elegáns és hétköznapi a kollekció.

Ezután a Shaleva Couture tervezőjének fejébe tekinthettünk be, ő nagyon kislányos, nagyon virágos, nagyon rózsaszín ruhákat álmodott meg az Alíz Csodaországban mentén. A franciák közül David Wong kollekciója volt a legizgalmasabb egy kis kelet-európaias, tréninggatyás beütéssel.

A magyar kollekciók közül Szegedi Katáét és Tomcsányi Dóriát már bemutattuk korábban: Szegedi Kata lookbook képeit nálunk láthattátok először, Tomcsányi Dóri pedig már a Fashion Week Budaoesten is felvonultatta őszi-téli ruháit.

A Nude by Nubu nem okozott meglepetést, maradtak a (most naranccsal kevert) fekete-fehér, trendkövető, semmilyen ruháknál, amikhez például "nude" feliratú hátizsákot vehetünk. A "send nudes" akkor már mókásabb lenne. 

Azért voltak újdonságok is: például Cserkúthy Hanna divatterve­ző, aki másfél éve alapította meg egyedi nőies ruhákra specia­lizálódott, Whispering Wind nevű márkáját, melynek egyik vonalát az egyedi, megrendelésre készült alkalmi ruhák jelentik,a másik irányt pedig a kis szériás, több méretben készült, szintén egyedi tervezésű darabok képviselik. A lágyan eső anyagokkal, finoman megvillanó, csillogó ékszer-pántokkal teli kollekcióival Cserkúthy talán a Daalarna kihívója is lehet a jövőben.

Ezek után megismerhettük Buzás Zsófia, azaz Sophie by Chance táskáit, melyeket az art deco stílus és a pillangók ihlettek, de nem csak arany és fehér színekben úsztak, volt borvörös, világosbarna, bézs és szőrmés táska is a kollekcióban. A bemutatón érdkességként két táskát is humanoid robotokkal vonultattak fel, amiket a márka egy hardver- és szoftvergyártó cég, a National Instruments innovatív programjának keretében fejlesztett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek