Viccnek is rossz a mexikói falas kezeslábas

Állítólag kapós az Amazon oldalán kapható gyűlöletkeltő jelmez.

Eddig sem volt hiány a sértő feliratos és/vagy mintás cuccokból az Amazonon, tavaly például a transzneműeket hozták kellemetlen helyzetbe a ‘Tranny Granny' vagy a ‘Call Me Caitlyn' Halloween kosztümökkel, de gúnyolódtak már túlsúlyos embereken és a ‘Sexy Indian Go Go Girl' ruha is igencsak rasszistára sikeredett.

Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.
Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.amazon.com

Ezúttal a Costume Agent gondolta jó ötletnek, hogy piacra dobja a “Border Wall” hivatalos nevén Trump Mexico Will Pay Zip Up Costume uniszex kezeslábast, aminek nyomtatott fehér téglás printjén a szemtelen “Mexico Will Pay!” szlogen díszeleg. Mindezt felnőtt méretben és az ára is olyan olcsó, mint amilyennek látszik, mérettől függően (XL-es méretben is van) 12.95-19.95 dollár, körülbelül 3750-5780 forint – írja a Huffingtonpost.com.

We built the wall last night. #trump. #halloween. #mexicowillpay

Una publicación compartida de Ben Johnson (@johnsobs77) el

A kezeslábas megjelenése azért is megdöbbentő, mivel köztudott, hogy az Amazon vezérigazgatójának, Jeff Bezosnnak a nézetei nem kifejezetten illeszkednek Trump bevándorlási tilalmához, így elképzelhető, hogy ez csak egy bénán elsült válasz Donald Trump kampányígéretére, miszerint falat húz a mexikói határra, aminek a költségeit 20 százalékkal magasabb vám formájában Mexikó fogja állni.

“Mi bevándorló nemzet vagyunk, akik különböző háttérrel és nézőponttal rendelkeznek” – nyilatkozta nemrég az Amazon vezérigazgatója, aki szerint éppen az eltérő nézetek miatt működik az ország már több mint 240 éve.

Hehe * #trumpwall #mexicowillpay #lol*

Una publicación compartida de Torgeir Solem (@torgeirsolem) el

Az ízléstelen kezeslábas állítólag 2016 júliusa óta rendelhető meg az oldalról és elég ijesztő, hogy vannak, akik tényleg megvették és poénosnak is találták azt. A “Make America Mexico Again” sapkás aktivista, Jeronimo Saldana nem ment el szó nélkül a látottak mellett, petíciójában, amit a ruha Amazonról való eltávolítása miatt indított, kitért Trump gyűlöletkeltő, latin-ellenes kampányszövegeire, melyekben többek között gyilkosoknak és tolvajoknak nevezte a mexikóiakat és azt ígérte, hogy vezetésével egy “szép nagy falat” épít majd, ami mögött “biztonságban tartja az amerikaiakat”.

Az Amazont több amerikai lap is megkereste a termékkel kapcsolatban, de még nem kaptak választ a kérdéseikre, így az sem derült ki, hogy a petíció hatására leveszik-e kezeslábast az oldalról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra