Viccnek is rossz a mexikói falas kezeslábas

Zanza!

Állítólag kapós az Amazon oldalán kapható gyűlöletkeltő jelmez.

Eddig sem volt hiány a sértő feliratos és/vagy mintás cuccokból az Amazonon, tavaly például a transzneműeket hozták kellemetlen helyzetbe a ‘Tranny Granny' vagy a ‘Call Me Caitlyn' Halloween kosztümökkel, de gúnyolódtak már túlsúlyos embereken és a ‘Sexy Indian Go Go Girl' ruha is igencsak rasszistára sikeredett.

Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.
Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.Fotó: amazon.com

Ezúttal a Costume Agent gondolta jó ötletnek, hogy piacra dobja a “Border Wall” hivatalos nevén Trump Mexico Will Pay Zip Up Costume uniszex kezeslábast, aminek nyomtatott fehér téglás printjén a szemtelen “Mexico Will Pay!” szlogen díszeleg. Mindezt felnőtt méretben és az ára is olyan olcsó, mint amilyennek látszik, mérettől függően (XL-es méretben is van) 12.95-19.95 dollár, körülbelül 3750-5780 forint – írja a Huffingtonpost.com.

We built the wall last night. #trump. #halloween. #mexicowillpay

Una publicación compartida de Ben Johnson (@johnsobs77) el

A kezeslábas megjelenése azért is megdöbbentő, mivel köztudott, hogy az Amazon vezérigazgatójának, Jeff Bezosnnak a nézetei nem kifejezetten illeszkednek Trump bevándorlási tilalmához, így elképzelhető, hogy ez csak egy bénán elsült válasz Donald Trump kampányígéretére, miszerint falat húz a mexikói határra, aminek a költségeit 20 százalékkal magasabb vám formájában Mexikó fogja állni.

“Mi bevándorló nemzet vagyunk, akik különböző háttérrel és nézőponttal rendelkeznek” – nyilatkozta nemrég az Amazon vezérigazgatója, aki szerint éppen az eltérő nézetek miatt működik az ország már több mint 240 éve.

Hehe * #trumpwall #mexicowillpay #lol*

Una publicación compartida de Torgeir Solem (@torgeirsolem) el

Az ízléstelen kezeslábas állítólag 2016 júliusa óta rendelhető meg az oldalról és elég ijesztő, hogy vannak, akik tényleg megvették és poénosnak is találták azt. A “Make America Mexico Again” sapkás aktivista, Jeronimo Saldana nem ment el szó nélkül a látottak mellett, petíciójában, amit a ruha Amazonról való eltávolítása miatt indított, kitért Trump gyűlöletkeltő, latin-ellenes kampányszövegeire, melyekben többek között gyilkosoknak és tolvajoknak nevezte a mexikóiakat és azt ígérte, hogy vezetésével egy “szép nagy falat” épít majd, ami mögött “biztonságban tartja az amerikaiakat”.

Az Amazont több amerikai lap is megkereste a termékkel kapcsolatban, de még nem kaptak választ a kérdéseikre, így az sem derült ki, hogy a petíció hatására leveszik-e kezeslábast az oldalról.

Blogmustra