Irodisták és menyasszonyok, megmutatjuk, mit terveztek nektek a hazai designerek!

Az aranykor, a Bajkál-tó és Budapest egyik rejtett értéke ihlette meg három magyar márka tervezőit, akik bemutathatták legújabb, őszi/téli kollekcióikat a hétvégén megrendezett Mercedes Benz Fashion Week Budapesten. Ismertető és galéria következik!

Elysian

A természet már nagyon sok művészt és tervezőt megihletett, Bódis Boglárka sem kivétel, az új őszi/téli kollekciót ugyanis a szibériai Bajkál-tó ihlette. A színek is a téli tájat és tavat idézik, nagy szerepet kap a törtfehér és a kék több árnyalata is. Mivel a hideg szezonra szánt darabokról van szó természetesen a gyapjúszövet is szerepel a felhasznált anyagok mellett,  amit olyan könnyebb kelmékkel ellensúlyozott a tervező mint például a selyem vagy az angoltüll. A kollekció központi darabja a body, amit remekül lehet párosítani az elegáns bőszárú nadrágokkal, illetve az A-vonalú szoknyákkal. Ez nem annyira meglepő azok számára, akik tudják, hogy Bódis Boglárka 2011-ben egy bodyval nyert a Triumph nemzetközi tervezőversenyén. Igaz, akkor talán még nem sejtette, csak remélte, hogy majd a magyar divathetek állandó résztvevője lesz.  

Sármán Nóra

A csodás alkalmi ruháiról ismert tervező legújabb kollekciója a Golden Age, azaz az Aranykor nevet kapta, és minden darab Sármán Nóra családi műhelyében készült. A designer most sem spórolt a csipkével és a tüllel, és a hivatalos leírás szerint az egyik maxiruha egy igazán különleges anyagból, selyembársony-devoré-ból készült. Az uralkodó szín a fehér és a piros, aminek biztosan örülnek majd a menyasszonyok, akik nemcsak az igent szeretnék kimondani egy hazai tervező ruhájában, hanem a menyecskeruhával szemben is ilyen elvárásaik vannak. Persze ha valaki egy csodásan díszített kis fekete ruhára vágyik, az is megtalálja a számítását ennél a márkánál. A kifutón a modellek Vécsei Zsófia ékszereit viselték. 

Celeni

A Hajós utca 32. alatt található Szedő-ház a századforduló egyik csodálatos szecessziós épülete, amit talán nem mindenki ismer. A magyar márka tervezője, Cselény Eszter viszont igen, és ez adta az alapot legújabb kollekciójához. A kovácsolt vasból készült virágdíszítés például helyett kapott egy csodálatos estélyi dekoltázsán, de a dolgos hétköznapokon is bátran hordható blúzon is. A színek egyébként ősziesen visszafogottak, a fekete és fehér mellett bordós, rozsdás, rózsaszínes árnyalatokat láttunk a kifutón, ahol nappalra, a különlegesebb eseményekre és egy, a városban tölött estére szánt szetteket is felvonultattak a modellek, akik egyébként a Karman Jewelry ékszereit viselték. Érthető választás, hiszen a két márka már korábban is dolgozott együtt

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek