Pénteki süti: kókuszhabos-csokis szelet

A kókusz és az étcsoki klasszikus párosának rengeteg rajongója van - nem véletlenül. A lágy, enyhén édeskés kókusz jól passzol az étcsokoládé karakteres ízéhez. Ez a sütés nélküli expressz tortácska 15 perc alatt dobható össze, és azután már csak addig kell várni, amíg áthűl annyira, hogy szeletelhető legyen.

DSC 0131
Piszke

A keksz és a csoki cukortartalmán kívül összesen tényleg kevés cukor van benne, bár kétségtelen, hogy egy szeletnél csak az igazán aszketikus hajlamúak tudnak megállni.

Hozzávalók: (20 cm-es kapcsos kerek formához)

15 dkg zabkeksz
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 habfix
1 csomag expressz zselatin
6 dkg porcukor
1 doboz kókusztejkonzerv

DSC 0136
Piszke
  1. A kókusztejkonzervet tegyük - állva - a mélyhűtőbe, míg a süti többi hozzávalójával dolgozunk.
  2. A csokit és a vajat a mikró közepes fokozatán 1,5-2 perc alatt, időnként átkeverve olvasszuk össze.
  3. Addig egy aprítógépben morzsásítsuk a kekszet, majd keverjük össze a csokis vajjal, és nyomkodjuk egyenletesen a keveréket a forma sütőpapírral bélelt aljára. Hűtsük be.
  4. A szobahőmérsékletű tejszínt verjük habbá, közben adjuk  hozzá a habfixet a porcukorral, majd az expressz zselatint alaposan elmixelve.
  5. A kókusztejkonzerv tetején összegyűlt sűrűbb  krémes kókusztejet - 3 deciliternyit - kanalazzuk a tejszínhez, mixeljük hozzá. Öntsük a kekszalap tetejére.
  6. Egy kockányi étcsokit olvasszunk meg és csorgassuk spirál alakban a torta tetejére,egy fogpiszkálóval vagy hústűvel húzkodjuk be  a szeleteket, így csinos mintát kapunk.
  7. Kb. egy óra hűtés után vágható, de nyugodtan rásegíthetünk a mélyhűtőben is egy kicsit.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek