Ez aztán a garancia!

Egyre többen szoknak rá itthon is arra, hogy a nem hordott vagy karácsonyra kapott, de nem tetsző ruhákat visszaviszik: meg is tehetik, a legtöbb fast fashion üzlet 30 napig visszaveszi az érintetlen, számlával, cetlivel felszerelt ruhákat és nem is kérdeznek semmit. Az viszont egyedülállónak tűnik, amit az "I love retail" nevű felhasználó posztolt Redditre: valamelyik GAP-ben ugyanis egy vásárló egy 17 éve vásárolt inget vitt vissza, igaz, rajta van még a cetli is, valószínűleg soha nem hordta.De 17 év, az 17 év...

Katt a képre!
Katt a képre!Reddit

"Ki az isten vette ezt vissza?!?!?! Ez egy 2000-es nyári darab! Az majdnem 17 éve volt! Mi 45 napig veszünk vissza (nem hordott ruhát, a szerk.) Ha kétségeid vannak, KÉRDEZZ" – áll az ing melletti cetlin: az üzletvezető nem volt elragadtatva a dologtól, valaki valószínűleg jól le lett szúrva. Pedig reklámnak és poénnak se utolsó az eset. 

Egyébként a GAP ügyvitele nem egyedi, legalábbis a reddites hozzászólásokból úgy tűnik, máshol sem sokat gondolkodnak azon, mit vegyenek vissza és mit ne. "Egy ruhaboltban dolgozom és bármit visszaveszünk, nem kell számla, címke, semmi gond nincs. Vannak, akik a rommá hordott cipőjüket hozzák vissza párhavonta, és újat kapnak... teljesen ingyen! Néha még pénzt is kapnak vissza, ha az új cipő olcsóbb, mint az előző" – írja egy kommentelő, aki a többiek szerint egyértelműen a Kohl's-ban dolgozhat.

"Ugyanígy dolgozom az online boltomban. Amíg valaki nem él vissza a dologgal, visszaadom a pénzt, bármi történik. Ez a legolcsóbb módja, hogy hűséges közönséget építs ki" – írja egy másik kommentelő, akinek vállalkozóként úgy tűnik, bevált a mérges ügyfelek kifizetése. Persze bőven vannak olyan vásárlók is, akik baromira visszaélnek az üzletek rugalmas panaszkezelési metódusával.

"Egy helyi üzletláncban dolgoztam, ahol ugyanez volt a szabályunk, amíg fel nem tűnt, hogy számla nélkül átvernek. Egy évig dolgoztam ott, addig háromszor-négyszer láttam, hogyan csalnak. Például bejöttek üres kézzel, kikeresték a cuccokat a boltban és a vevőszolgálatra hozták őket, mondván, visszatérítést kérnek. A bolt angy volt, nem vette észre senki, hogy bentről pakoltak ki, csak azért kapták el őket, mert valaki ránézett a biztonsági felvételekre. Volt, aki a konkurenciánál vásárolt be vagy amazonon és azt hozta be számla nélkül, visszavételre. Azért kapták el, mert máskor soha nem láttuk a boltban, csak amikor hozta az árut" – írja a Chefjessphd2 nevű felhasználó.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek