Nem a méret a lényeg!

Nem a méret a lényeg! Legalábbis nem a ruhaméret. Mert az csalóka lehet, és általában azt sulykolja, hogy csak a modellalkat a tökéletes. Erre jött rá egy árva és félárva, tinédzserkorú lányokkal foglalkozó ifjúságvédelmi szervezet munkatársa, Deena Shoemaker. A kansasi Youth Horizons táborvezetőjeként és életmódtanácsadó mentoraként dolgozó, 27 éves nő legutóbbi felháborodott Facebook-bejegyzését a legmenőbb XX. századi napilapokkal vetekedő népszerűségű Huffington Post is megosztotta.

Leginkább azon akadt ki, hogy a fiatal lányok, akikkel nap mint nap találkozik, folyamatosa azt látják a médiában és a rájuk ömlő reklámokban, hogy a 4-es amerikai nadrágméret a legmenőbb, mert az egészségtudatos, szép nők hordanak ilyeneket. Shoemaker fogta magát, és végignézett a ruhatárán: 5-östől 12-es méretig  mindenféle nadrágot talált.

Shoemaker amiatt is dühös, mert az Egyesült Államokban ha valaki 9 és 16 közötti méretű nadrágot hord, akkor az illető már a plus size kategóriába esik a népszerű divatmagazinok cikkei alapján. Szerinte viszont ez a divat által mesterségesen gerjesztett testképzavaros állapot tarthatatlan, és mindenkinek jól kellene éreznie magát a bőrében, nadrágmérettől függetlenül.

Természetesen a bejegyzés elsöprős sikert aratott: jelenleg 50 ezer like-nál és 82 ezres megosztásnál tart. Shoemaker maga sem gondolta volna, hogy ennyire népszerű lesz, de most már kifejezetten büszke arra, hogy felfigyeltek a divatipart ostorozó szavaira, és lesznek olyan tinilányok, akikhez így elér az üzenete.

Mustra