Zanza!

Azt szeretjük a csirkemellben, hogy nagyon jól fűszerezhető, és nem kell órákon át pepecselni vele. Ezúttal az egyik kedvenc fűszerem, a kínai ötfűszer keverék került rá, jó sok hagymával. A keverék kiváló húsok fűszerezésére (marha, csirke, kacsa), de akár a mézeskalács tésztájába is tehet belőle.

A boltokban a fűszerkeverék ezen a néven készen kapható, de akár magunk is előállíthatjuk, ezek kellenek bele: 1 rész fahéj, 1 rész csillagánizs, fél rész szecsuáni bors, fél rész édeskömény, negyed rész szegfűszeg.

kínai ötfűszeres csirke
Fotó: Katuci

Tálalhatja rizzsel, pirított zöldséges tésztával, de töltheti tortillalapokba vagy pitába is.

További csirkés receptjeinket ITT és ITT találja. 

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé
2 fej vöröshagyma
1 nagy evőkanál kínai ötfűszer

1 evőkanál zsiradék (pl. kókuszzsír)
víz vagy fehérbor

  1. A húst megmossuk, majd felcsíkozzuk.
  2. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát, nagyjából fél perc múlva mehet utána a hús is. Megsózzuk, és átsütögetjük a külsejét. Ha már kifehéredett, és kezd pirulni, megszórjuk a fűszerkeverékkel. (Ha szereti, adjon még hozzá egy kevés friss reszelt gyömbért és csilit is!)
  4. Amikor elfő a hús a leve, mindig egy kevés vízzel vagy borral pótolgatjuk. 
  5. Kb. 20-25 perc párolás és sütögetés után tálalhatjuk is. 
Blogmustra