Bakancskörkép: még mindig a Timberland a sláger

Nemrég szemléztünk az idei őszi cipőkínálatból, és már akkor (sőt, leginkább tavaly) feltűnt nekünk, hogy szinte az összes boltban megjelentek a sárga és barna Timberland-utánérzés bakancsok. Így fogtam a nem létező Timberland bakancsomat, és megnéztem 5 üzletben, milyen minőségű, színű és árú verziókat tudunk beszerezni a masszív lábbeliből még a nagyon hideg idő előtt!

Office Shoes

A boltba belépve egyből a bakancs standdal találkozik az ember, ami nem véletlen: rengeteg félét találtam férfiben és nőiben is. A bakancsok elitje, a Timberland márka a legnépszerűbb a boltban, a kínálat több mint kielégítő: a basic barna Timberland csizma mellett megjelentek a fekete, narancssárga, sőt lakkos bakancsok is, amik eléggé jól néznek ki, csak kérdés, hogy ki akarunk-e adni egyre 43-46 ezer forintot. A Timberland mellett szerepelnek a CAT cipői is, amik inkább nude színben pompáznak és egy tízessel olcsóbban, 35 ezerért meg is szerezhetjük őket magunknak. 

Deichmann

Nem tudom, hogy csak azért tűnik fel mennyiféle lehetőségünk van bakancsot venni, mert direkt ezekkel foglalkoztam, de tényleg meglepő, mekkora divat ez idén. Szinte az összes boltban minimum 10 félével találkozhatunk, nincs ez másképp a Deichmannban sem. A rengeteg szín mellett itt megjelentek magasított sarkú, illetve szőrős bélésű bakancsok is. Itt a legolcsóbb bakancsot 9 ezer forintért láttuk, de a legdrágább bakancs is maximum 13 ezer forint volt. A minősége tapintásra és próbálásra jónak tűnik, érdemes meggondolni a választást!

CCC

A CCC-ben köztudott, hogy rengeteg valódi bőr cipőt is tudunk vásárolni, és ez a bakancsok felhozatalában is megmutatkozott: találtam bőrcsizmákat, és sokféle bélelt bakancsot is. A választék kisebb, mint például a Deichmannban, viszont strapabírónak tűnnek a bakancsok. Az árkategória valamivel magasabb, itt 16-20 ezer forint környékén tudunk vásárolni egy jó cipőt télre.

Playersroom

Ha lenne olyan, hogy bakancsmennyország, akkor az a Playersroom lenne, az üzletbe belépve körülbelül vagy 30 féle bakanccsal tuti találkoztam. Sok márka megtalálható a boltban: a Timberland, Panama Jack és DRK, azaz a Dorko márka is jelen van. A Timberland bakancsok itt is 43 ezer forint körül mozognak, viszont a legdrágábbak a Panama Jack bakancsai, amikhez 54 ezer forintért tudunk hozzájutni, de akkor választhatunk élénk pink színű csizmát is. Nekem a legnagyobb meglepetés egyértelműen a Dorko bakancsai voltak: belőlük voltak a legváltozatosabb variációjú és legtöbb színű bakancsok, és tapintásra is nagyon jó minőségűnek tűnnek cirka 25 ezer forintért, ami fele annyiba kerül, mint egy Timberland vagy egy Panama Jack bakancs.

Cin-Cin Amica

Ami nem kerül be a nagy cipőmárkák utánzataiból a Cin-Cin Amicába, az nem is létezik. Így meg sem lepődtem, amikor egy rakat sárga bakancs jött velem szemben az üzletben. Kétségkívül az árak itt voltak a legalacsonyabbak, az összes bakancs 7 ezer forintba került, de egyik sem bőr. A színválaszték itt is kielégítő: fekete és barna mellett az élénk színek, mint a piros és a pink is szerepeltek. Minőségileg ezt tartom talán a leggyengébbnek, de persze attól függ, mi a tervünk a csizmával: ha minden évben más színűt szeretnénk koptatni, akkor ez is megfelel majd a célnak!

Az utolsó galérianyitó alatt táblázatba rendeztük, melyik boltban milyen márka kapható és mennyiért - a teljesség igénye nélkül, de jó iránymutató lehet, ha bakancsvásárra indul!

Üzlet Márka Ár
Office Shoes Timberland 43.990-69.990 forint
   Caterpillar 34.990 forint
Deichmann Fila 11.900 forint
   Landrover 12.990 forint
   Egyéb 9-10 ezer forint
CCC Lasocki 16.500 forint
Playersroom Dorko 27.990 forint
   Panama Jack 52.990 forint
Cin Cin Amica - 6999 forint
Oszd meg másokkal is!
Mustra