Pénteki süti: nutellás-csokis banánkenyér

Zanza!

Eljött a tömörebb és kalóriadúsabb sütik ideje, kezdődik a banánszezon is, a nutellának  meg - tudjuk - mindig szezonja van.

Az ilyen dobozformákban sütött sütik igazi jolly jokerek: uzsonnára langyosan, kézből, éppen kisülve egy nagy pohár hideg tejjel vagy bögre teával is tökéletesek, lehet belőlük vacsoradesszert vaníliafagyival/mascarponéval és valamilyen gyors öntettel, ez a süti pedig különösen szuper luxusreggeli másnap, akár szeletenként enyhén megpirítva, kicsit megvajazva, egy csésze kávé mellé.

DSC 0270
Fotó: Piszke

Nutella-banán kombó helyett lehet persze  sütni mondjuk egy ilyen narancsos-csokis változatot is. Ha viszont kifejezetten a banános-nutellás ötletekre vadászik, akkor ez a kalácsfelfújt recept is érdekelni fogja.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
8 gr sütőpor
4 gr só
1 tojás
20 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
4 dkg nutella
2 ek. natúr joghurt
3 érett banán, pürésítve
10 dkg étcsoki apró kockákra vágva

DSC 0260
Fotó: Piszke
  1. A lisztet, sütőport és a sót jól elkeverjük.
  2. A tojást, cukrot, vajat és nutellát simára keverjük.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, ezután a joghurtot és a pürésített banánokat.
  4. Beleforgatjuk a csokidarabkákat és sütőpapírral bélelt 25 centis dobozformában 165 fokon 60-65 percig, tűpróbázva sütjük.
  5. A lekapcsolt, kissé kinyitott ajtajú sütőben hagyjuk még fél órát hűlni.
Blogmustra