Nem hozta lázba a népet a H&M Kenzo kollekciója

2015-ben a H&M valamire nagyon ráérzett az agyonsztárolt és baromi drága Balmain kollekcióval – melyért konkrét tömeghiszti tört ki –, érthető döntés volt részükről, hogy a főként elegáns és gondosan kidolgozott ruhákból álló kollekció után egy olcsóbb, vidámabb, színesebb együttműködést hoznak el vásárlóiknak 2016-ban. Ehhez a Kenzo tökéletes választás, a tervezők, Carol Lim és Humberto Leon oda is tette magát. Rengeteg 10-20 ezer forint közötti színes kendő, pulcsi, póló készült, de a drágább holmikra vadászó H&M rajongóknak is kedveztek a 60 ezres kabátokkal, dzsekikkel, ruhákkal.

Mivel a Balmain-vásárlás majdnem tragédiába torkollt – sokáig lehetne elmélkedni arról, miért fontosabb egy ruha, mint a mellettünk állók testi épsége –, és a hajnali sorbanállás ellenére sem tudtak rengetegen semmit sem vásárolni, a H&M dolgozói 2016-ban nem bízták a véletlenre a beengedést, hanem rendesen sorszámokat osztottak, mint anno a Versace kollekció piacra dobásakor.

Kulturált fogyasztás

Információink szerint most is lett volna sorszámosztás, de erre nem volt szükség, mindenki kulturáltan várakozott, a nagy roham elmaradt. Persze azért a nyolc órás nyitáskor már  több tucatnyian várakoztak a Váci utcai H&M bejárata előtt, és így rohamozták meg a tervezői darabokat: 

Sok éves tapasztalataink szerint beengedés után mindenki mindent megragad, amit lát, majd mérgezett egérként rohangál a több kilónnyi ruhával és kiegészítővel, és van, aki már öt perccel nyitás után egy (vagy több) megpakolt szatyorral távozik. Helyszíni tudósítónk első benyomásai alapján azonban most nem a kasszáknál, hanem a próbafülkéknél van nagy sor, és az eladók mindenkinek hoznak méretet, ha a felkapott darab esetleg nem lenne jó.

A szerda este tartott VIP-shopping alapján egyébként azt feltételeztük, hogy a narancssárga, fodros nyakú melegítőfelső lesz a kedvenc, ezeket ugyanis szerdán pillanatok alatt elkapkodták, de nem lett igazunk, a kis bőrtáska az, amiből már csak egyet láttunk az üzletben, de a többi kiegészítőből is szépen fogyott. 

Az interneten tolongás volt

Mivel tavaly elindult a márka hazai webshopja, már nem kell feltétlenül az üzlet előtt tolongania annak, aki szeretné megcsípni a tervezői kollekciók egy-egy darabját. Persze sorbanállás az online üzletben is van, a Balmain kollekciónál is sokat kellett várakoznunk, és a szabályok szigorúak: az internetes értékesítés 10-kor indul, minden termékből egy darabot rakhatunk csak a kosarunkba (ez a kiegészítőkre, a cipőkre és a táskákra is érvényes), és amíg nem fizetjük ki az adott árut vagy árukat, addig bárki elhappolhatja előlünk a kiszemelt holmikat. Ami a visszárut illeti, a honlap szerint tervezői kollekcióra is ugyanazok a feltételek vonatkoznak mint a webshopban kapható többi darabra, vagyis a rendeléstől 30 napon belül indoklás nélkül elállhat, és az elállási időszak a rendelésben szereplő utolsó áru(k) kézhezvételétől kezdődik.

Idén két órával a kezdés előtt (reggel 8-kor) még simán be lehetett lépni, de ahogy eljött a tíz óra, hiába voltunk bent a fiókunkban, ez a látvány fogadott minket, vagyis a legtöbben valószínűleg a reggeli fagyoskodás helyett a kényelmesebb utat, vagyis az internetes rendelést választották:

kenzo online.png
Dívány

A H&M Facebook-oldala szerint volt, aki eddig sem jutott el, pedig azoknak, akik nem a fővárosban élnek és nem tudják megoldani, hogy csak ezért Budapestre utazzanak, más lehetőségük nem nagyon van, és nem valószínű, hogy az vigasztalja őket, hogy a különböző aukciós oldalakra jóval drágábban felkerül majd néhány darab a kollekcióból. 

Egyébként már meglepően sokminden fel is került, az eBayen és a Jófogáson is sok H&M x Kenzo darabot kínálnak, de egyelőre mi úgy láttuk, nem tolonganak a licitelők: minek is tolonganának, amikor még van rá esélyük, hogy elcsípjenek valamit a H&M online boltjában, vagy a Váci'-ben, ráadásul tényleg minősített pofátlanság a 8990 foriontos pólót 35 ezerért kirakni és külön az ingyenes papírszatyrokat 1000 forintért árulni. Meglátjuk, lesz-e rájuk vevő...

Még van remény!

Délután háromkor visszatértünk a helyszínre, és jelentjük, munka után is érdemes benézni még a Váci utcában található üzletbe. A pólókból, pulóverekből, kendőkből ugyan már nem olyan a választék, de azért még bőven van miből válogatni, és a fentiek alapján érdemes inkább eredeti forrásból beszerezni a kiszemelt darabokat. 

Máshol mi volt a helyzet? 

Szingapúrban például volt, aki két napot állt sorba, jó, nem teljesen két napot, mert Sherry Kuhara és barátnője, Maria Jessica folyamatosan váltotta egymást a helyi H&M üzlet előtt. A 43 éves főállású anyuka és a 22 éves diáklány még a Balmain kollekcióért tolongva ismerkedett össze. Mivel akkor nem sikerült mindent megkaparintaniuk, amire szemet vetettek (hiszen csak hajnali háromra mentek oda!), ezért idén inkább összefogtak, Kuhara már kedden reggel elfoglalta a helyét, Maria Jessica pedig szerdán, tanítás után csatlakozott hozzá, és összesen 30 ruhadarabot, illetve kiegészítőt vettek. Fél órával nyitás előtt itt egyébként körülbelül százan várakoztak, és harmincasával engedték be az embereket. 

Londonban is voltak tömegjelenetek, sokan órákat várakoztak az üzlet előtt, és az okosabb, felkészültebbek összecsukható székeket is vittek - írja a Metro

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek