Gyors ebéd: tészta, gomba, sertésszűz

Itt az ősz, jönnek a bekuckózós, szürke napok, megengedhetünk néha egy-egy nehezebb ételt is. Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja.

gombás-húsos tészta 1
Katuci

Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle. Erről jut eszünkbe: ezeket a sertéshúsos ételeket próbálta már? 

Hozzávalók:

20-25 dkg penne
25 dkg sertésszűz
5 dkg szárított sonka
25 dkg csiperke
3-4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2 dl tejszín
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
só, bors, kakukkfű

  1. A húst felkockázzuk, a sonkát felcsíkozzuk. A zsiradékokat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, felhevítjük, és rádobjuk a húst és a sonkát. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala szép színt kapjon.
  2. A felkarikázott újhagymát és a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük, és közepesre mérsékeljük a lángot. Mehet a raguba a felkockázott paradicsom, a néhány ág kakukkfű letépkedett levelei (vagy 1 tk. szárított), és préseljük rá a fokhagymát is.
  3. Nagyjából 15 perc alatt megpuhul a hús.
  4. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  5. A húsos alapot felöntjük a tejszínnel, levesszük a lángról és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
  6. Azonnal tálaljuk.   
gombás-húsos tészta 2
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra