Hordhat-e párducmintás tűsarkút egy miniszterelnök?

A brexites szavazást követően David Cameron bejelentette, hogy helyét Theresa May veszi át. Az, hogy a brit királyi család, különösen II. Erzsébet és Katalin hercegné öltözködése mennyire foglalkoztatja az embereket, már senkit nem lep meg, mi is rendszeresen beszámolunk arról, hogy melyikőjük éppen mit vett fel. Úgy tűnik, a körbe most már bekerült a miniszterelnök asszony is, igaz, az apropója ennek nem annyira pozitív. 

Hogy miről beszélünk? Theresa May nagy rajongója a feltűnő, tűsarkú cipőknek, és főleg a párducmintás lábbelikért rajong, és szenvedélyéről bőven talál bizonyítékot a mellékelt galériában! Ízlésről nem feltétlenül érdemes vitatkozni, de több szakszervezeti delegált is arra kérte a miniszterelnök asszonyt, hogy ha lehet, ne hordjon ilyen cipőket - írja a Mashable.

Persze nekik nem a feltűnő mintákkal vagy díszekkel van a bajuk, hanem azzal, hogy May ezzel rossz példát mutat, ők ugyanis éppen azért küzdenek, hogy a cégek ne kötelezhessék a női aklalmazottakat a magas sarkú cipők viselésére

 "Nem titok, hogy új miniszterelnökünk szereti a párducmintás cipőket, a bőrcsizmákat és Jimmy Choo kreációit, és ha tényleg fontos számára az, hogyan bánnak a nőkkel a munka világában, akkor ő is tehet érte" - fakadt ki egy beszédében Penny Robinson egy szakszervezeti kongresszuson. Robinson szerint a kedvenc cipői mellőzésével May bizonyíthatná, hogy erős nőnek nincs szüksége ilyen külsőségekre ahhoz, hogy boldoguljon a férfiak között. "Ha tényleg szeretnénk, hogy változzanak a dolgok, akkor fent kell kezdeni. Szerencsére olyan ember vezeti most az országot, aki jó példával járhat elöl" - tette hozzá. 

Egyetért a tiltakozókkal?

  • A cél nemes, de felnőttek vagyunk, mindenki azt visel, amit akar. 639
  • Nem, dress code-ra igenis szükség van. 151
  • Igen, csak fentről indítható el igazi változás. 49

A szexista dress code-ot támadók főként azzal érvelnek, hogy a magas sarkú viselése bizony ártalmas az egészségre, és ezzel nehéz vitatkozni, és nem baj, ha valaki ennek ellenére szeretne ilyen cipőben járni, csak ne tegyék kötelezővé. Apropó szexizmus, miután May átvette az ország vezetését, sok lap ahelyett, hogy csak pusztán politikai ígéreteivel foglalkozott volna, nem hagyták figyelmen kívül a cipők iránt érzett rajongását sem. Íme egy példa: 

Mustra