Karácsonyra már kérhet önmagát befűző cipőt

November 28-án kerül a boltokba a Nike önmagát befűző cipője, amit a Vissza a jövőbe 2 című film ihletett, az árát egyelőre nem lehet tudni, de a Wired magazin szerint biztosan mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki ilyet szeretne. 

Ez a lábbeli nagyjából hasonlóan működik, mint ahogy azt Michael J. Fox lábán azt meg jelehetett figyelni: csak beledugja a lábát az edzőcipőbe, az pedig egy előre meghatározott algoritmus alapján meghúzza a fűzőket. Arra figyeltek, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen, viszont ha mégsem igazi, akkor manuálisan, kis gomb segítségével lehet rajta engedni.

Nyilvánvalóan egy ilyen cipőnek világítania is kell, de ne aggódjon, nem fog lépésenként villózni és a zene ritmusára sem váltja a színeket, akkor jelez, amikor beköti vagy amikor alacsony a töltöttsége. A cipő egy töltéssel állítólag két hétig bírja, vagyis elvileg nem kell attól tartania, hogy egyszer csak lemerül a nap közepén. Egyébként érdemes rendesen feltölteni, mert sajnos a fűző csak dísz rajta, azzal nem tudja meghúzni, ha felelőtlenül hagyta lemerülni az edzőcipőjét.

A Nike egyébként már évek óta szédíti az embereket ezzel a cipővel, de most úgy tűnik, hogy novemberben valóban meg is lehet venni néhány kiválasztott amerikai boltban. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra