Búcsúztassuk az eperszezont egy ütős nutellás-epres sütivel, mert a nutella még soha, semmilyen süteményt nem rontott el.
Itt ráadásul duplázunk, mert kerül belőle a piskótatésztába is, és bár nem látható, de ízre nagyon is érezhető a könnyű krém alatt megbújó vékony nutellaréteg is, ami sütés után kerül a tekercsbe.
Hozzávalók:
a piskótához
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 dkg kakaó
4 gr sütőpor
8 dkg (szobahőmérsékletű) nutella
a krémhez:
25 dkg mascarpone
4 dkg porcukor
2 ek nutella
25 dkg apróbb szemű eper
kevés kakaó
- Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral és a kézi mixer legmagasabb fokozatán 6-8 perc alatt sűrű habos, világos krémmé keverjük. A végén hozzámixeljük a puha nutellát.
- Rászitáljuk a lisztet, kakaót és a sütőport, és óvatosan homogén masszává forgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 20×30-as tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
- A tepsiből egy másik sütőpapírra ( vagy egy tiszta konyharuhára borítjuk) és a hosszabbik oldal felől feltekerjük. (De választhatjuk a rövidebb oldalt is, ekkor nagyobb átmérőjű tekercsünk lesz és majd vékonyabb szeleteket vágunk belőle…)
- A mascarponét a cukorral néhány percig habosítjuk, hűtőbe rakjuk, az epret megmossuk, negyedeljük.
- Miután a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük nutellával, majd a krém 4/5 részével. Kirakjuk a negyedelt eperrel (párat szép szemet a díszítéshez félrerakunk), feltekerjük.
- Fél órát fagyasztjuk, majd a maradék krémmel kívülről vékonyan áthúzzuk, rászitálunk pici kakaót, és fél eprekkel díszítjük.
- Mindig hűtőből tálaljuk.