Júniustól jön az új Chanel No 5 illat

Zanza!

Hamarosan új illattal jelentkezik a Chanel, újabb vérfrissítést  kap az ikonikus Chanel No. 5 illat, amit 95 évvel ezelőtt maga Coco Chanel felügyeletével Ernes Beaux kísérletezett ki. Beaux tíz mintával állt elő, 1-től 5-ig, illetve 20-tól 24-ig számozta őket. Chanel az ötöst választotta, így indult el a parfüm karriere. 1924. 5. hó 5-én. A klasszikus illatjegyeket ezúttal Olivier Polge újragondolásában találja meg a polcokon júniustól. 

Bár az eredeti Chanel No 5 megalkotása során Coco Chanel egyik legfontosabb kikötése az volt, hogy a parfüm ne egy virágos rétre hasonlítson, hanem egy mesterséges illatot komponáljon, ami az új, modern nőt mutatja meg, az új változat mindezt megtöri és az Eau Prémiere-ben már az írisz és egyéb természetes jegyek is felfedezhetőek lesznek, miközben az alkotók visszavettek a mély borostyános jegyekből. 

Az eredeti Chanel No 5 az évek során már több átalakuláson ment keresztül, vagyis nem ez lesz az első módosítás a parfüm történetében. Pedig az eredeti verzió még Marilyn Monroe-t is annyira megihlette, hogy egy interjúban elmondta, hogy éjszakára csak 5 csepp Chanel No 5-ot visel. 

Blogmustra