StyleCouch: Mivel hordjam a férfiaknak szánt kiegészítőket?

style couch.png
Dívány

Ennyire "friss" olvasói levelet még nem kaptunk a StyleCouch keretein belül: Marcell ugyanis a pár napja megjelent, férfiaknak szánt nyári kiegészítőket bemutató posztunk után írt nekünk. Bár tetszenek neki az ott bemutatott kendők és kalapok, elképzelni nem tudja, hogyan építhetné be a meglévő stílusába. Van egy jó hírünk: elképesztően könnyen. Válaszunk és tanácsaink a hajtás után!

„Üdv! Nagyon tetszett a körképes posztotok és már korábban is terveztem, hogy beszerzek egy kalapot és egy kendőt (utóbbiból egyre többet látok), de nem tudom, passzolna-e hozzám. Hétköznap többnyire chino nadrágot és inget hordok, hétvégente inkább sportosan öltözöm. Köszi előre is" – írta nekünk Marcell. Íme a válaszunk:

Marcell nem tévedett

A kendő tényleg újra nagy divat lett, több divatház 2016-os tavaszi-nyári kifutóján találkozhattunk vele. Szerintünk egyébként semmi baj nincs vele: bár tény, hogy számos változata létezik és mondjuk a selyemből készült, printelt darabokat nem feltétlenül ajánlanánk. Egy egyszerű darab viszont ugyanúgy passzol egy farmer-póló összeállításhoz, mint egy elegánsabb nadrág és ing kombinációhoz. A luxusházak közül láthattunk rá alternatívákat a Guccinál, az Hermès-nél, Margaret Howellnél és Issey Miyake-nál – mi most az utóbbi háromtól mutatunk egy-egy példát, hogy milyen szettben képzelik el a kiegészítőt.

Kendők az Hermès-nél, Margaret Howellnél és Issey Miyake-nál.
Kendők az Hermès-nél, Margaret Howellnél és Issey Miyake-nál.Europress / Getty

A kalapok is jól mutatnak és bár eddig főleg nőkön láthattuk, egyre többször tűnik fel férfiakon is. Azért valljuk be: bár nem mindig indokolt, ezerszer jobban mutat, mint a fej tetejére helyezett méretes baseball sapka vagy a neonszínű beaniek.

Tipp: Bár már megmutattuk, hogy itthon hol milyen kiegészítőket szerezhet be, webshopok közül jó szívvel ajánljuk az Asost és még inkább a Topmant, ahol pár száz vagy ezer forintokért szerezhetőek be kendők és kalapok. Ezekkel pedig – mondjuk egy farmerrel ellentétben – nehezen tud mellélőni, ráadásul az Asosnál ingyenes a szállítás.

Mivel viseljem?

Bármivel. Kevés olyan szettet tudunk elképzelni ugyanis, amivel ne működne a kendő és/vagy a kalap. Ennek bizonyításaként készítettünk egy grafikát is, ahol három stílust láthat: egy sportosat, egy business casualnek is beillőt és egyet a kettő között félúton.

A ruhadarabokat úgy válogattuk össze, hogy ne csak az egy oszlopban lévők passzoljanak egymáshoz, hanem minden mindenhez. Például a világoskék inget felveheti a szaggatott nadrággal és a kényelmes bőrcipővel, de a kockás ing, a chino nadrág és a sportcipő, illetve a hozzájuk felvett kendő vagy kalap is tökéletesen megfér egymással. Bár elsőre úgy tűnhet, a duplacsatos bőrcipő kevés dologhoz megy, ezt azonnal meg is cáfoljuk a lenti képpel.

Kendő - 5 font (Topman), Kalap - 55 font (Brixton, Asos), Póló - 1690 Ft (F&F), Kockás ing - 6290 Ft (New Yorker), Világoskék ing - 9995 Ft (Mango Man), Szaggatott farmer - 8995 Ft (Mango Outlet), Kék nadrág - 10.995 Ft (Springfield), Chino - 6990 Ft (H&M), Reebok cipő - 65 font (Asos), Barna félcipő - 8995 Ft (Pull&Bear), Duplacsatos bőrcipő - 22.995 Ft (Zara)
Kendő - 5 font (Topman), Kalap - 55 font (Brixton, Asos), Póló - 1690 Ft (F&F), Kockás ing - 6290 Ft (New Yorker), Világoskék ing - 9995 Ft (Mango Man), Szaggatott farmer - 8995 Ft (Mango Outlet), Kék nadrág - 10.995 Ft (Springfield), Chino - 6990 Ft (H&M), Reebok cipő - 65 font (Asos), Barna félcipő - 8995 Ft (Pull&Bear), Duplacsatos bőrcipő - 22.995 Ft (Zara)Dívány

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy 3 felsőhöz 3 különböző nadrágot és ugyanennyi cipőt vehet fel, tehát 9 ruhadarabból 27 különböző szettet állíthat össze. Mivel mindegyiket párosíthatja kendővel és kalappal is, így ez a szám duplájára ugrik (54), azt pedig már bele sem merjük számolni, hogy a 27 szettet hordhatja mind a két kiegészítővel egyszerre is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra