Kiállítják Erzsébet királynő legszebb ruháit

Idén nemcsak a punk 40.évfordulóját ünneplik egész évben az Egyesült Királyságban, hanem II. Erzsébet királynő 90. születésnapját is, aminek alkalmából természetesen számos rendezvény és kiállítás is lesz majd a közeljövőben.

A legmeghatározóbb ruhakölteményeket állítják ki.
A legmeghatározóbb ruhakölteményeket állítják ki.SWNS.comKatielee Arrowsmith / Northfoto

A nagy napon, április 21-én nyílik a “Fashioning a Reign: 90 Years of Style The Queen ‘s Wardrobe” nevű kiállítás a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciáján, a Holyrood-palotában, a második és egyben legnagyobb szabású tárlat a Buckingham-palotában lesz látható július 23. és október 2. között, míg a harmadik 2016. szeptember 17. és 2017. január 8. között kerül megrendezésre a windsori kastélyban.

Az elmúlt 90 év legcsodásabb darabjait válogatták össze.
Az elmúlt 90 év legcsodásabb darabjait válogatták össze.SWNS.comKatielee Arrowsmith / Northfoto

A több mint 150 ruhakölteményt és kiegészítőt felvonultató kiállítás a kalaprajongó királynő életének és uralkodásának a legmeghatározóbb és legemlékezetesebb darabjait mutatja be a gyermekkorától napjainkig. A tárlaton kiemelt szerepet kapnak azok a brit couture ruhák, amiket például olyan világhírű tervezők készítettek a mindig csinos királynőnek, mint Sir Norman Hartnell, Sir Hardy Amies és Ian Thomas. A jegyek a Royalcollection.org.uk oldala szerint 7.20 fontba, 2821 forintba kerülnek majd.

Naná, hogy kalapok is lesznek.
Naná, hogy kalapok is lesznek.SWNS.comKatielee Arrowsmith / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Mustra