A fél internet a GAP legújabb kampányán van kiakadva

Nemrég feltűnt négy tornász kislány az Ellen DeGeneres show-ban, akik a GAP gyerekruháit népszerűsítik. Az új vonal szlogenje, amihez az arcukat adták a gyerekek, a következő: „Mindannyiunkban megvan az erő ahhoz, hogy egymást erősítsük” – melynek célja, hogy arra ösztönözze a fiatal lányokat, hogy kövessék a szenvedélyeiket. 

Eddig nincs is baj a sztorival, csakhogy az amerikai boltóriásnak sikerült egy olyan fotót lőnie a lányokról, ahol a legmagasabb gyerek a legkisebbnek a fején pihenteti a karját. Talán még ez sem dühítette volna fel az internetezőket, ha nem lenne a „támaszkodó” lány fehér, a kicsi, aki meg ezt elviseli, egy fekete kislány. Erre viszont annyira berágtak többen is, hogy azonnal számon kérték a GAP-től, hogy ugyan már, hogyan is engedhet meg magának a cég egy ilyen baklövést?!

A netezők felháborodva írogattak a GAP Twitter oldalára, ilyen és hasonló mondatokat: „Miért használták a fekete lányt kartartónak? Biztos vagyok benne, hogy készültek jobb fotók is. Ezt helyre kellene hozni.” És persze azon is berágtak többen is, hogy csak egy fekete lány került a kampányba, amolyan „legyen egy színes bőrű modell is a gyerekek között” felhanggal. Kétségkívül elég szerencsétlenre sikeredett az ominózus fénykép, azért a GAP-et meg lehet vádolni pár dologgal, de azzal a legkevésbé, hogy rasszista indíttatásból készítették volna ezt a reklámot. Természetesen a GAP bocsánatot kért mindenkitől és le is fogják cserélni a képet hamarosan.

CfDlMutUAAEX6w8
GapKids

Mit gondol, tényleg rasszista jelleget sugall a fotó?

Oszd meg másokkal is!
Mustra