Giorgio Armani többé nem használ szőrmét

A napokban az egyik legmeghatározóbb olasz divatház vezetője, a 81 éves Giorgio Armani is csatlakozott azokhoz a merész luxusmárkákhoz, melyek az elmúlt években hajlandóak voltak felhagyni az állati szőrméből készült ruhadarabok gyártásával – számol be a Dazed Digital az ésszerű döntésről, mely a 2016-os őszi-téli kollekciók bemutatásával lépett hatályba és az egész Armani birodalomra, azaz az Emporio Armani, az Armani Jeans és az Armani Exchange vonalra is egyaránt érvényes.

Ez az Armani bunda már kamuszőrméből készült.
Ez az Armani bunda már kamuszőrméből készült.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

“Örömmel jelentem be, hogy az Armani Group nem használ több állati szőrmét a kollekcióiban. Az elmúlt években végbement technológiai fejlődés ugyanis lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő alternatívát találjunk a szőrme előállítására anélkül, hogy kegyetlen és felesleges kínzásnak vetnénk alá az állatokat” – mondta a környezet- és állatbaráttá vált tervező, aki ezzel a húzással olyan divatházak mellé állt be a sorba, mint a Stella McCartney, a Ralph Lauren, a Calvin Klein, a Hugo Boss vagy a Tommy Hilfiger.

Giorgio Armani 81 évesen is képes váltani.
Giorgio Armani 81 évesen is képes váltani.Fotó: Pietro D'aprano / Europress / Getty

“Nem divatos a szőrméjük miatt megölni az állatokat” – üdvözölte a tervező döntését a Humane Society International brit ügyvezető igazgatója, Claire Bass, aki meghatározó és fontos üzenetként értékelte Armani hozzáállását. Az olasz dizájner egyébként nem a napokban lett ekkora állatvédő, jó ideje együttműködik már az állatvédelmi szervezettel, valamint a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) tagjaival is. Kíváncsian várjuk, hogy az olyan prémbarát divatházak, mint például a Fendi, a Moschino vagy a Michael Kors mikor intenek búcsút az állati szőrmék, bőrők és tollak felhasználásának és térnek át az egyébként környezetszennyezőnek kikiáltott kamuszőr gyártására.

Mustra