Már öt Michelin csillagos étterme van Budapestnek

Megjelent a Michelin Kalauz (Michelin Guide Main Cities of Europe) 2016-os kiadása, ami 20 európai ország 44 nagyvárosának legjobb szállodáit és éttermeit listázza. Az idei kiadványba egy Michelin csillaggal bekerült a belvárosi Costes Downtown, aminek köszönhetően Budapest immár öt Michelin csillagos étteremmel büszkélkedhet és ez igencsak jónak számít a közép-európai régióban.

Az inkognitóban tesztelő szakemberek eddig az Onyxot, a Costest, a Borkonyhát valamint a Tantit illették egy csillaggal, de az új kiadásból kiderül, hogy a Petrus és a Laci Konyha is megtarthatta “Bib gourmand” minősítését, ami az elérhető áron kapható kiváló minőségű ételeket jelenti a kalauz szerint.

A Vigyázó Ferenc utcai Costes belső tere.
A Vigyázó Ferenc utcai Costes belső tere.costesdowntown.hu

Magyarország először 2010-ben részesült a nívós elismerésben, akkor a Prestige Hotel Budapestben található Costes került fel a nemzetközi gasztronómiai térképre, majd 2011-ben az Onyx, 2014-ben a Borkonyha, 2015-ben pedig a Tanti is megszerezte az 1928 óta kiosztásra kerülő csillagot.

g-470d40747ab3 - 760x475
costesdowntown.hu

"Egyrészt nagyon örülök, másrészt nagyon meg vagyok lepve. Azon izgultunk, hogy a séfváltás mellett minden rendben lesz-e a Ráday utcában, arra nem is mertünk gondolni, hogy ez bekövetkezik. Épp nemrég volt esélylatolgatás a kollégákkal, amin azt mondtam, hogy ha tudjuk tartani ezt az irányt, akkor pár év múlva esélyes lehet egy csillag nekünk, erre máris megkaptuk"- nyilatkozta a Világevő blognak a frissen díjazott étterem tulajdonosa, Gerendai Károly, aki az első magyar Michelin csillagos étterem tulajdonosa is egyben. Az étterem egyébként hazai pályán is tarolt a közelmúltban, ugyanis a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett Év Étterme eseményen a Hennessy Év Séfje díjával jutalmazták a Costes étterem fiatal tehetségét, Palágyi Esztert.

Oszd meg másokkal is!
Mustra