Zanza!

Az egyik kedvenc családi sütink, amit nyáron friss gyümölcsökkel, télen lekvárral tálalok. Igazán nem igényel sok munkát, a vékony tésztára egy vastag, vaníliás túróréteg kerül.

Fotó: Katuci

Ha időt szeretnénk spórolni vele, előző este begyúrhatjuk a tésztát, bekeverhetjük a túrókrémet, és másnap már csak pár percet kell foglalkoznunk vele. 

Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):

a tészta:

12,5 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg (nyírfa)cukor
1 tojás
egy csipet só

a töltelék:

50 dkg túró (tesztünket ITT találja)
10 dkg puha vaj
10 dkg (nyírfa)cukor
5 dkg étkezési keményítő
4 tojás
1 rúd vanília
1 kezeletlen citrom vagy narancs reszelt héja

a tetejére:

friss gyümölcsök (ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes meglocsolni egy kevés tortazselével)

vagy lekvár

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel, folpackba csomagjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A töltelék hozzávalóit kimérjük, és simára keverjük botmixerrel vagy robotgéppel.
  3. Sütés előtt a forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A tésztát belenyomkodjuk az aljába, így nem kell nyújtanunk. Rászedjük a túrókrémet.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára.
  5. Hagyjuk a formában kihűlni, körülvágjuk, kivesszük egy szép tálra, és gyümölccsel vagy lekvárral tálaljuk. 
Fotó: Katuci
Blogmustra