Szezonja van: rakott padlizsán

Olvasási idő kb. 2 perc

Olcsó és kiadós étel, amiből nem is hiányzik a hús, hiszen annyi íz van benne!

Katuci

Használja ki, amíg szezonja van, és jó áron kapni friss, és jóízű zöldségeket!

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes méretű padlizsán
1 közepes méretű cukkini
egy kevés maradék főtt rizs (el is hagyható)
1 nagy fej hagyma
2 paprika
40 dkg-os hámozott, kockázott paradicsomkonzerv (vagy friss, hámozott paradicsom)
1 nagy marék olajbogyó
1 csokor petrezselyem
10 dkg mascarpone
15 dkg reszelt sajt
só, bors,
olaj

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd jöhet rá a paprika is, jól átsütögetjük. Ráöntjük a paradicsomot, alaposan sózzuk és borsozzuk. Pár percig főzzük.
  3. Közben vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt és a cukkinit.
  4. A lecsós alaphoz adjuk az aprított petrezselymet és a krémsajtot, elkeverjük, levesszük a tűzről.
  5. Egy tűzálló tál aljába szedünk egy kevés lecsót, ráhelyezünk egy réteg padlizsánt és cukkinit, néhány kanál főtt rizst, megszórjuk kevés reszelt sajttal és pár szem olajbogyóval. A rétegzést tovább folytatjuk, amíg betelik a tál. A tetejére jó adag sajt mehet.
  6. 25-30 percre a forró sütőbe tesszük. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek