Jöhet egy jó hűsítő koktél a süti mellé? Nem, legyen a süti a koktél maga! A rumot, ha gyerekek is kapnak belőle, hagyjuk ki, a görög joghurttól így is finom szaftos lesz a süti. Másnapig eláll hűtőben is, ekkor a joghurt meg is szilárdul kissé a tetején, mert a nedvesség egy részét szépen beissza a részeges piskóta.
Hozzávalók:
17 dkg liszt
12 gr sütőpor
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
25 ml citromlé
25 ml lime-lé
1 citrom lereszelt héja
1 lime lereszelt héja
a tetejére:
35-40 dkg sűrű natúr görög joghurt
3-5 dkg porcukor ízlés szerint
0,3 dl lime-lé és egy lime reszelt héja
3 ek kristálycukor
8-10 darab mentalevél
egy dl fehér rum
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a lisztet és a sütőport átszitáljuk.
- A vajat kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük, egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
- Sütőpapírral bélelt – vagy vajazott és kilisztezett – tepsiben elegyengetjük a sűrű tésztát, és a középső rácson 15-18 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna színű lesz.
- Meglocsoljuk a fehér rummal.
- A tálalás előtt a görög joghurtot és a porcukrot simára keverjük a lime levével, és lereszelt héjával, a sütire kenjük. A kristálycukrot a mentalevelekkel egy mozsárban megtörjük, megszórjuk vele a süti tetejét, menta levelekkel is díszítjük.