Jane Birkin: Adjanak új nevet a rólam elnevezett táskának!

Nagyjából egy hónapja írtuk meg, hogy mit tapasztalt a PETA az Hermès egyik krokodilfarmján – a szörnyű leíráshoz pedig egy videó is kapcsolódott. Úgy tűnik, az eset felnyitotta Jane Birkin szemét is, aki most a szervezeten keresztül kiadott közleményében arra kéri a francia luxuscéget, hogy a róla elnevezett táskákat hívják ezentúl másképp – olvasható a DailyMailen.

Egy anekdota szerint Jane Birkin egy repülőn futott össze Jean-Louis Dumas-val, az Hermès akkori vezetőjével. A színésznő táskájának tartalma a földre ömlött, amikor az az ülések feletti tartóba próbálta meg begyömöszölni – ez adta az ötletet Dumas-nak az ikonikus csatos táska megalkotásához. Úgy tűnik, az 1981-ben induló és 34 éve tartó történet most fordulóponthoz érkezett. Az Hermès azt nyilatkozta a DailyMailnek, hogy bár tiszteletben tartja Birkin gondolatait, azt szeretnék hozzátenni, hogy a PETA videójában látható farm nem hozzájuk tartozik.

Az Hermès Birkin egyébként az egyik legikonikusabb táska: ha valaki nem A-listás celeb, több éves várólistával kell számolnia. Emiatt mindenki, aki azt hiszi, hogy többet ér másoknál (vagy szeretné ezt üzenni), beruház egybe – ráköltve egy középkategóriás autó árát.

Jun Sato / Europress / Getty

„Amikor felhívták a figyelmem arra, hogy milyen kegyetlenkedés folyik a cég farmjain, megkértem az Hermès-t, hogy nevezzék át a táskát addig, amíg nem találnak egy olyan módot annak elkészítésére, ami nemzetközileg elfogadható" – nyilatkozta Birkin. „Ez az eset nem befolyásolja a köztünk lévő, évek óta tartó barátságot és bizalmat" – ezt pedig már a cég mondta. „Több mint 10 éve havonta látogatunk el a beszállítóinkhoz. Mi irányítjuk a gyakorlataikat és azt is, hogy a működésük megfeleljen a különböző előírásoknak" – tették hozzá.

Birkin egyébként három éve azt mondta, csak egy, róla elnevezett táskája van, az pedig személyre szabott, hogy ne nézzen ki "tucattáskának". „Borzasztóan nehezek. Szerintem meg is kell műteni az íngyulladást a vállamban miatta" – mondta akkor. Érdekesség: bár a celebek természetesen rendelkeznek Birkinnel, a legdurvább Victoria Beckham, akinek több mint 100 verziója van belőle.

Oszd meg másokkal is!
Mustra