Bőgatyában és pongyolában nyaralunk télen

A divatházak nyaralós darabjait tartalmazó resort kollekciók általában nem tartoznak a szezon legvakmerőbb kollekciói közé. Ezért is lepődtünk meg annyira az idei, 2016-ra szánt felhozatalon, amelyben a szokásos, garantáltan eladható és hordható szerelések mellett helyet kaptak a merészebb, szűk réteget vonzó kreációk és kiegészítők is. Nézze meg a hajtás után, hogy miben járhat majd az év második felében, ha ki szeretne tűnni a tömegből!

1.”Nemtörődöm” sikk

A refinery29.com szerint még körülbelül hat hónapunk van arra, hogy megemésszük a divatházak által divatba hozott újdonságokat. Az egyik ilyen a papucs-zokni kombináció, amiből világossá vált számunkra, hogy az M.Patmos tervezői szerint még nem kopott ki a normcore stílus a divatból. Sonia Rykiel farmernadrágjai azt a hatást keltik, mintha már kinőttük volna őket, míg a Rebecca Taylornál a kopottas pasztell árnyalatok uralkodtak a szezonban.

2. Itt-ott kivágott ruhák, szokatlan fazonú felsők

Innovatív ujjmegoldásokkal rukkolt elő a Dion Lee tervezője, de a Thakoon sikkesen átfordított pólójára is garantáltan ráugranak majd a DIY bloggerek. Emilio Pucci kék inge azt a hatást kelti, mintha valaki letépte volna az egyik ujját, míg Rosie Assoulin ennél egy jóval kaotikusabb, fodrokkal megspékelt verzióval állt elő, ahogy a Balenciaga dizájnere is a térd alatt elvágott szoknya fodros részéhez helyezte a kivágást a szezonban.

3. Nyolcvanas éveket idéző csizmák

A vintage és a diszkókorszak stílusát több tervező is összemosta az elmúlt időszakban. Ennek egyik terméke az a buggyos fazonú velúrcsizma is, amit Phillip Lim elöl kivágott verzióban, Adam Lippes pedig pirosban dob piacra novemberben. Nagy kedvencünk mégis J.W. Anderson fodrokkal díszített aranycsizmája, amit borítékolhatóan látni fogunk még valamelyik celebnőn az elkövetkező hónapokban.

4. Földig érő nadrágok, bő pantallók, rapper gatyák

Hónapok óta fenyegeti már ez a trend a divatvilágot és mégis sokakat meglepett, hogy a tervezők újra életet akarnak lehelni a fazonba, ami kizárólag a magas és vékony nőkön mutat jól. A hátborzongató trend emészthetőbb vonalát a Versace, a Vionnet, illetve a DKNY mutatta be, ennél már csak vadabb variációkat találunk az MSGM és a Rodebjer kollekciójában. A JNCO bő rapper nadrágjai Rihanna egyik kedvenc tervezőjét, Adam Selmant is megihlették, de a kilencvenes évek rapperkorszaka hatással volt a Chloé tervezőjére, Alexander Wangre, Rosie Assoulinra illetve Jonathan Saundersre is.

5. Otthonka, bőr boleró és garbó

A steppelt pongyola nagymama féle változata már a múlté. A következő szezonban ugyanis menőbbnél-menőbb otthonkák lepik majd el az üzleteket, köszönhetően a Fendi, a Gucci és a Louis Vuitton kollekciójának. Karl Lagerfeld farmerrel modernizálta a rég elfeledett ruhadarabot, a Gucci virágokkal, a Louis Vuitton pedig felhős pasztell árnyalattal dobta fel a házikabátot.

A hasvillantós szettek az idei nyári kollekciókból sem hiányoznak, talán csak annyi változtatás történt, hogy a puha és csillogó anyagok helyett idén a bőrt kurtították meg a tervezők. A Creatures Of The Wind például a motoros dzsekiket dobná piacra arany színű boleró formájában, míg Alexander Wang ezüst cipzárral látná el az igencsak szellős, fekete bőrtopokat. A falatnyi anyagot igénylő felsők mellett divatban maradnak a garbók is, ennél a formánál természetesen a nyakrésszel kísérleteztek a divatházak. Különösen figyelemreméltó a The Row újszerű megoldása, illetve Jason Wu ujjatlan garbóruhája.

6. Rafinált szoknyák, együttesek

Nemcsak a felsőrészekkel kísérleteztek a divatházak kreatívosai, hanem a szoknyákkal és egyrészes ruhákkal is, aminek köszönhetően több luxusmárkánál , például a Stella McCartneynál, az Osmannál és az MSGM-nél is kaphatóak lesznek majd az elöl megcsomózott ruhák. Több divatház is helyet szorított az együtteseknek, a Trademark csapata szerint tetőtől-talpig farmerben járunk majd, míg az Adeam és a Whistles inkább a hetvenes évek stílusából merített ihletet a tervezés során. Azért kíváncsiak vagyunk rá, hogy hányan fognak a Whistles által kitalált méregzöld bőrszerelésben járni a városban. Nézze meg a galériában, hogy milyen meglepő ötletekkel ijesztgetnek a divatházak!

Oszd meg másokkal is!
Mustra