Teszt: megtaláltuk a császárzsemlék királyát!

A császárzsemle az egyik legjobb nyaralós szendvicsalap, de ugyanúgy tökéletes reggelinek is. Amikor  friss, ropogós és meleg, magában is mennyei. Sokan gondolkodnak hasonlóan a szerkesztőségben, és persze ebből is megvan mindenkinek a kedvence. Most leteszteltük, hogy a kollegák felismerik-e a bevált pékárut, vagy egy újba szeretnek-e bele.  

IMG 3977

A császárzsemléket nem tudományos alapon vizsgáltuk. Gondoltuk, hogy megkeressük melyik a legjobb, a Tesco, az Aldi, a Penny, a Lidl, az Auchan és a Spar pékáruit kóstoltuk. Mindegyiket frissen vásároltuk a teszt előtt egy órával, és magukban kóstoltuk őket. Elválasztóíznek sajtot és sonkát ettünk.

Ön visszasírja a régi idők ropogós kiflijét?

  • Most akkor kifli vagy császárzsemle? 749
  • OMG, szénhidrát?! Kifli?! Fehér liszt? I'm a 90's b...tch!! 490
  • Már megint hét eleje van. :( 414
  • Óóó, azok a balatoni éjszakák! 356

A maximálisan elérhető pontszám 35 volt, és legalább három olyan terméket találtunk, amelyet szívesen fogyasztanánk rendszeresen is, viszont jó hír, hogy kifejezetten rossz termék nem volt a mezőnyben, a sereghajtók sem vállalhatatlanok.

Hogy a kollegákban felhalmozódott frusztrációknak is utánajárjunk, közvetlenül a teszt előtt minden zsemlét kettévágtunk vízszintesen, hogy lássuk, van-e olyan, amiben belül zsemle helyett levegő van (egyik jellemző panasz), de nem volt ilyen a mezőnyben. Egyben azt is vizsgáltuk, van-e olyan, amit képtelenség kulturáltan kettévágni (másik jellemző panasz), de ilyen sem akadt, mindegyik szépen vágható volt.

Utolsó helyezett: Auchan, 16 pont

Kinézetre nagyon megnyerő volt, ezért sokat vártunk tőle. Sajnos gyorsan vissza is zuhantunk a földre a felemelő gondolatok után, ugyanis annál többet nem tudott ez a zsemle, mint hogy morzsálódik. Azt viszont mesteri fokozaton.
 
 
IMG 3967
 
„Ez valami felháborítóan rossz. Nem csak hülyén néz ki, de az íze is olyan, mintha olajos lenne, miközben az egész száraz.” „Ezt kóstoltam utoljára, nem lóg ki ez se nekem az egynemű mezőnyből semerre se. Az összesre igaz, erre is: íze gyakorlatilag nincs, de állagra kellemes. Szóval valószínűleg egynapos korában ez a péksüteménytípus már ehetetlen.” „A színe túl sötét és valóban túl is sült, ennek megfelelően rágós, és nem valami finom szerintem.” „Fura az állaga, kicsit a mázas ropira emlékeztet a külseje."

Ötödik helyezett: Tesco, 21,5 pont

Ez a pékáru már kinézetre is eltért a többitől, sokkal haloványabb volt és nagyobb. Kissé szivacsos állagú, élesztő szagú zsemle, ami úgy néz ki, mint egy felismerhetetlenségig megolvadt békás gumicukor.

IMG 3963
„Kissé satnya zsemle, pontosan olyan, mint a legolcsóbb bolti vizes zsemlék.” „Ez könnyedebb a többinél, nekem az a benyomásom alakult ki róla, hogy lehet, hogy tejjel készült. Lehet, hogy minden császárzsemle tejjel készül? Fogalmam nincs, ez mindenesetre olyan, mintha tej lenne a tésztában.” „Na ez a tipikus sületlen massza, ami melegen fogyasztva hasfájást okoz, reggelre pedig kőkeményre mered a kenyértértóban, mégis szeretem frissen. (Nem tudom miért.)” „Erről valamiért a Balaton jutott az eszembe. Amúgy jó, de voltak jobbak is."

Negyedik helyezett: Aldi, 24,5 pont

Az aldis császárzsemle kicsit rágósabb volt az első három helyezettnél, íze sem volt sok, viszont enyhén ropogott. 

IMG 3960
„Ez sem rossz, csak az 1-es (Penny Market - a szerk.) után sokkal szárazabb, meg szét is esik.” „A császárzsemlék direkt sótlanok? Ennek gyakorlatilag semmi íze, de az állaga nem rossz, aki ebből szendvicset csinál, annak a belevalók íze mellé nem fog bezavarni semmi íz a zsömléből, az tuti.” „Az állaga ennek is jó, jó roppanós, belül mégis puha, de nem sok íze van.” „Ennek ilyen lapos íze van."

Bronzérmes: SPAR, 26,5 pont

A SPAR-ban is van papírzacskó, örök hála érte, komolyan, azért meg pláne, mert egy ilyen jó kis zsemlét kreáltak. Az igaz, hogy találtunk belőle világosat és sötétet is, de legalább nagyon finom. 

IMG 3971
„Ennek az egyetlen baja, hogy láttam, hogy miután összenyomtam, milyen szépen kidobja magát, bár talán pont ez bizonyítja milyen minőségi állományjavítók kerültek bele.” „Eddig ez egyértelműen tömörebb/nehezebb a többinél. Nekem eléggé bejött, azzal együtt, hogy ahogy haladok előre ezzel a teszttel, egyre élesebben emlékszem, hogy miért hagytam fel a fehér kenyér fogyasztásával évekkel ezelőtt: semmi íze.” „Ez tök ugyanaz, mint a 3-as (Lidl - a szerk.)!!! legalábbis én semmi különbséget nem érzek, ez is szuper.” 

Ezüstérmes: Penny Market, 28 pont

A pennys császárzsemle volt az egyetlen, amit forrón emeltem le a polcról, hétfőn délelőtt kilenc körül. Kettőt kiválasztottam és kerestem a papírtasakot, hogy beletegyem. De nem volt, ahogy már egy korábbi tesztünknél - talán a kakós csigáknál - is feltűnt, hogy nincs papírzacskó a pennyben a pékárunak, pedig egy még forró péksütit sokan szívesebben tennének papírzacskóba, mint nejlonba.

IMG 3972

„Szeretem az ilyen típust, ráadásul puha is, nem törik és nem is morzsáz. Tipikus szendvicsnek való zsemle.” „Kicsit édeskés, ami meglepett. Viszont jó puha, kalácsra emlékeztetően puha. Nekem ez nem nagyon világom, de biztos ha szereti valaki az ilyet, annak bejön.” „Nem ezzel kezdtem a tesztet, így pár versenyző után ez kifejezetten finomnak tűnt, és az állag sem volt a szokásos gumiszerű.” „Teljesen jó császárzsömle, nekem oké". 

Tesztnyertes: Lidl, 29 pont

Ez volt az egyik legropogósabb császárzsemle, ami nem kis teljesítmény. Egy ponttal hagyta maga mögött az ezüstérmest, és két és fél pontot vert rá a harmadik helyezettre. Jó császárzsömlézést kívánunk!

IMG 3961
 
„Klasszikus zsemle, nem spórolták ki belőle az alapanyagokat, nem száraz és nem is törik nagyon.” „Nincs olyan tulajdonsága, aminek alapján meg tudnám különböztetni az előzőtől. A teszt alapján azt kell mondanom, hogy ez egy teljesen átlagos magyar császárzsömle. Akinek ez kell, vegye meg.” „Ennek a zsömlének az illatáról és ízéről is az osztrák hütték svédasztalos reggelijei jutnak eszembe, ami jó emlék.”
 
 
Termék neve Ár (forint) Pont (max. 35)
Lidl császárzsemle 29 29
Penny Market császárzsemle 29 28
SPAR császárzsemle 33 26,5
Aldi császárzsemle 29 24,5
Tesco császárzsemle 39 21,5
Auchan császárzsemle 28 16
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra