Katalin hercegné ismét McQueenben ment keresztelőre

Charlotte hercegnő vasárnapi keresztelőjére Katalin hercegné ismét Alexander McQueentől választott ruhát, és ismét egy krémszínű darabot vett fel, mint két évvel ezelőtt, György herceg keresztelőjekor. A Sandringhami Mária Magdaléna templomban tartott keresztelőn Katalin a kabátruha mellett egy tollas kalapot és szokásos nude körömcipőt viselt, míg Charlotte egy antik Silver Cross márkájú babakocsiban érkezett, melyben Harry és Vilmos herceg is utazott harminc évvel korábban.

Katalin nagyon ragaszkodik a McQueen divatházhoz, ugyanis nem csak 2013-ban a keresztelőre viselt ruháját, de esküvői ruháját is a vezetőtervezőnek, Sarah Burtonnek köszönheti. A két évvel ezelőtti szetthez képest ez most egy letisztult, komolyabban szabott darab, melynek nagyméretű hajtókái állnak a figyelem központjában: és ugyanezek a szigorúan szabott, egyenes vonalú hajtókák teszik a fodros-csipkés 2013-as dizájnnál jóval komolyabbá az idei szettet – írja a Daily Mail, melynek szerzője szerint ez annak a jele, hogy Katalin megkomolyodott!

A hercegné fülbevalói a Mappin & Webb ékszerészház, kalapját Jane Taylor készítette, személyre szabottan, azaz forgalomban ilyen nem kapható. A keresztelőruha ismét az a Honiton-csipkéből vert darab, amit György herceg viselt 2013-ban: ez a replikája annak a 174 éves keresztelőruhának, melyet Janet Sutherland készített 1841-ben Viktóriának. A replikát 2008-ban készítette II. Erzsébet királynő ruhakészítője, Angela Kelly és pontos mása annak a mára meggyengült keresztelőruhának, melyet a királynő, Károly, Vilmos és Harry herceg, valamint további 60 előkelőség viselt a történelem folyamán – először VII. Edward, utoljára Lady Louise Windsor, a Wessex-i gróf lánya, 2004-ben. 

Charlotte hercegnőnek egyébként öt keresztszülője van, Adam Middleton, Michael Middleton bátyjának fia, Richard, Laura Fellowes, Diana egyik nővérének lánya, Jane, William két közeli barátja, Thomas van Straubenzee és James Meade, valamint Katalin barátnője, Sophie Carter. A keresztelő után a 21 hivatalos vendég a Sandringhami házban teázott Charlotte hercegnő tiszteletére. Harry herceg nem tudott részt venni a ceremónián, mert épp Namíbiában teljesít szolgálatot. További érdekesség, hogy György herceget pont úgy öltöztették fel, mint Vilmos herceget Harry keresztelőjekor 1984-ben – erről is talál képet a galériában!

Mustra