CFDA: Tom Ford és az Olsen-ikrek nyertek divatdíjat

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezték a CFDA (Council of Fashion Designers of America – Amerikai Divattervezők Tanácsa) díjátadóját, ahonnan boldogan távozhattak az Olsen-ikrek, Tom Ford és Betsey Johnson, sőt: az Instagramot alapítói is – tudtuk meg a Fashionista.com-tól.

A díjazottak

Sokan úgy gondolták, hogy az év nőiruha-tervezőjének járó díj Michael Kors-nál landol majd. Bár valóban rengeteget lehetett hallani a tervezőről, valószínűleg a Tanács is érezte, hogy kezd cikivé válni és inkább a Mary-Kate és Ashley Olsen alkotta duónak, a The Row-nak adták az elismerést. Titkon reméljük, hogy többet hallhatunk majd a jövőben az ikrekről, mert a márkájuk 2006-os megalapítása óta igazából semmivel nem kápráztattak el minket annak ellenére, hogy már 2012-ben is az év tervezői lettek. A Fashionista cikkéből egyébként kiderül az is, hogy a The Row javarészt az elképesztő befolyása (és hatása) miatt érdemelte ki a címet. Bár nem így történt, de ha rajtunk múlt volna, biztosan a Proenza Schouleré a díj.

Kategóriák, jelöltek és nyertesek 2015-ben

Az év nőiruha-tervezője: Joseph Altuzarra, Marc Jacobs, Michael Kors, Proenza Schouler, The Row

Az év férfiruha-tervezője: Public School, Rag&Bone, Thom Browne, Tim Coppens, Tom Ford

Az év kiegészítő-tervezője: Alexander Wang, Irene Neuwirth, Proenza Schouler, Tabitha Simmons, The Row

Nőiruha-tervező (Swarovski-díj): Public School, Rosie Assoulin, Ryan Roche

Férfiruha-tervező (Swarovski-díj):Shayne Oliver (Hood by Air), Orley, Ovadia&Sons

Kiegészítő-tervező (Swarovski-díj): Eva Fehren, Rachel Mansur és Floriana Gavriel (Mansur Gavriel), Paul Andrew

Divatikon: Pharrell Williams

Geoffrey Benne Életműdíj: Betsey Johnson

Nemzetközi díj: Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli (Valentino)

Az Alapító Díja Eleanor Lambert Tiszteletére: Millard „Mickey” Drexler

Médiadíj Eugenia Sheppard Tiszteletére: Instagram

A díjátadó már csak azért is emlékezetes marad majd, ugyanis Betsey Johnson cigánykerekezett a színpadon, a bizarr kalapmániában szenvedő Pharrell Williams pedig 15 perces előadással készült a saját stílusának fejlődéséről (ő lett az év divatikonja, tavaly ezt a címet Rihanna kapta meg). Johnsonon kívül egyébként szinte mindenki biztosra ment: rendkívül bevállalós ruhák emiatt nem is nagyon voltak – nem úgy, mint tavaly, amikor Rihanna konkrétan meztelenül jelent meg a vörös szőnyegen. Díjazták még a péniszkereszttel sokkoló Tom Fordot és Tabitha Simmons-t is, illetve a főszponzor Swarovski is kiosztott még három elismerést.

Kim Kardashian valószínűleg a Proenza Schouler-párosnak szurkolt, ugyanis az ő egyik ruhájukban adta át a Médiadíjat az Instagram társalapítójának, Kevin Systromnak. Betsey Jonhson Kelly Osbourne-tól vehette át a címet, Pharrell Williams pedig Kanye Westtől – utóbbi szerencsére most senkibe nem fojtotta bele a szót. Nézze meg a díjazattokat a galériában, ha pedig a domborodó idomokra kíváncsi, irány a Velvet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra