Húsvéti palacsintatorta

Ha a család nagy kedvence a lekváros palacsinta, akkor nyugodtan szerepelhet a húsvéti menüben is. A húsvéti asztalra azonban érdemes felturbózni kicsit a jól bevált lekváros palacsintát: mi most mutatunk egy baracklekvárral és selymes csokikrémmel rétegezett palacsintatortát, amire garantáltan egy édesszájú vendégünk sem fog majd nemet mondani.

Palatorta2
Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók egy kisebb (kb. 18-20 cm átmérőjű) palacsintatortához (nagyobbhoz duplázzunk!):

Palacsinta:

125 g liszt 
2 tojás 
egy csipet só 
2 ek. olaj
2,5 dl tej

Töltelék:

150 g étcsokoládé
1,5 dl habtejszín 
1 ek. méz 
1 ek. barackpálinka (elhagyható) 
kb. 5-6 ek. baracklekvár

Díszítés:

1-2 ek. kókuszreszelék 
zöld ételfesték vagy egy csapott kk. matcha (japán zöldtea) por – mi inkább az utóbbira szavaztunk 
pár csokival bevont mandula vagy mini csokitojás

Palatorta3
Ötvös Zsuzsanna

1. A palacsintatésztához a tej kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet is. A tésztát kb. 1-2 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

2. A palacsintatésztából egy közepes méretű (kb. 18-20 cm átmérőjű) serpenyőben 10-12 darab vékony palacsintát sütünk. A palacsintákat kihűtjük.

3. A csokikrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük, míg a krém teljesen egynemű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a barackpálinkát is. A krémet addig hűtjük, míg kenhető állagú nem lesz.

4. Betöltjük a palacsintatortát: a palacsintákat felváltva kenjük meg baracklekvárral, illetve a csokikrémmel, így váltakozni fog a két réteg.

5. A maradék csokikrémmel bevonjuk a palacsintatorta tetejét és az oldalát.

6. A díszítéshez a kókuszreszeléket zöldre színezzük az ételfestékkel vagy a matcha porral – ha az utóbbit használjuk, a legegyszerűbb egy zárható dobozba tenni a zöldtea port és a kókuszreszeléket, majd jó alaposan összerázni. A zöld kókuszreszelékkel megszórjuk a palacsintatorta tetejét, majd erre néhány csokival bevont mandulát vagy mini csokitojást ültetünk a közepébe.

Palatorta1
Ötvös Zsuzsanna

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek