Alkalmi sminkek lépésről lépésre

 Karácsonykor, szilveszterkor még az is sokszor szeretne magára valami szép, hangsúlyosabb sminket tenni, aki amúgy egész évben elvan egy szempillaspirállal. Két profi sminkes, Vadócz Edina és Amin B. Ildikó, és három modell segítségével három különböző smink elkészítését mutatjuk meg, az előtte/utána állapot a csúszkás fotón, az egyes lépések pedig a galériákban láthatók.

Fontos, hogy ezekhez a sminkekhez NEM szabad elhagyni az alapozást, pirosítást, ezekről korábban már írtunk itt. Ha bizonytalan magában, érdemes lehet átfutnia azt a cikket is, ahol a leggyakoribb szemfestési hibákat taglaltuk, hogy az alábbi sminkek elkészítésénél be fusson bele valamelyikbe.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha lenne valamiféle instant recept arra, amivel egyszerűen meg lehetne mondani, ki hogyan fesse magát, mondjuk hogy kék szem - narancs szemhéjpúder x helyre. Viszont a helyzet sajnos ennél sokkal bonyolultabb, az ideális smink mindenkinél legalább három dologtól függ, ezek a színtípus (tavasz, nyár, ősz, tél), a szemszín, és az arc, szem formája. Ha minden nem is fér bele egy cikkbe, azt odaírtuk mindhárom sminknél, kinek nem ajánlott az adott típusú festés.

Színes smink

Ez egy szolid alkalmi smink. A modellnek a meleg színek állnak jól, az ő színtípusához és kék szeméhez egy lehelletnyi narancssárga felerősíti a szemszínt. Vörös haj kék szemhez ezt a színkombinációt kifejezetten ajánljuk. Ugyanez sajnos nem igaz minden kék szemű emberre, hiszen mondjuk a tél típusúaknak kifejezetten rosszul állna ugyanez a narancssárga, nekik például bordót kéne használni ugyanehhez a sminkhez.

A smink elkészítését lépésről lépésre megnézheti a galériában.

Cicaszem

Ha valaki inkább a dívahatásra menne rá, az választhatja ezt a Marilyn Monroe inspirálta sminket. Ez a mélyítővonalas szemsmink tussal kiegészítve kihangsúlyozza (és kialakítja) a szem tökéletes ívét. Az ennyire erős szájfestés a natúrabb színű - bármennyire hangsúlyos is az - szemsminkhez áll jól.

Ez egy igazán alkalmi smink, ami nagyon sok embernek jól áll. A nagyon mélyen ülő és/vagy rejtett szeműek viszont az előző sminkhez hasonló kerekebb formát alakítsanak ki, ne ezt a nyújtott típust, és hagyják el a tuscsíkot.

Füstös szem

Ez a klasszikus füstös szem, amit lehet finomabb formában is elkészíteni, de ez a "valódi" füstös smink. Bevállalósaknak való, mint modellünk, aki a mindennapokban is erősen festi magát, így az alkalmi sminkje is erősebb a megszokottnál.

Ha valaki ezt túl erősnek érzi, hasonló hatást sötétbarnákkal és szürkékkel is el lehet érni, például tavasz és ősz típusúaknak ugyanezt inkább barnában javasoljuk, a szürke viszont a nyár típusúaknak állna jól.

Alkalmibbá tehetjük a füstös szemet, ha a sminkhez fényes, színes selyemporokat is használunk, ebben az esetben sötétlilát, ami a modell zöld szeméhez kifejezetten jól illik. (Selyempor = fényes, porállagú, nem összepréselt szemhéjfesték, vannak márkák, ahol ezt pigmentek hívják, a ráncokba sajnos hajlamos beleülni, erre figyelni kell. ) 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra