Leárazás vége: most vásároljon!

Augusztus elején az üzletek már lassan megtelnek őszi ruhákkal, egyre kisebb területet kapnak a leárazott nyári holmik. Azért most hétvégén még érdemes tenni egy kört, hátha belefut egy rég kinézett darabba töredékáron. Úgy fölösleges elindulni, hogy előre kitalálja, mire van szüksége, azt úgyse fogja megkapni: impulzusvásárlásra viszont remek ez az időszak, mert érdekes és jó ruhákat kaphat pár ezresért. Pesten már szinte csak a WestEndbe vagy a Váci utcába érdemes indulni, mi ezeken a helyeken találtunk értékelhető leárazott részleget az üzletekben: a hajtás után részletesebben is elolvashatja, mit tapasztaltunk és képeket is talál!

H&M

Augusztus elején már jól meg kell választani, melyik H&M-be megy az ember, mert van olyan bolt, ahol már szinte semmi nincs leárazva. A Vörösmarty téri üzletben alig találtunk hordható ruhát, a legtöbb leárazott cucc semmire nem jó, az Europeumban viszont még belefutottunk egy-két értékelhető darabba. Jó hír, hogy most már szinte minden 2000, 1500 vagy 700 forintért keres gazdát, rossz, hogy javarészt ősszel már hordhatatlan atléták, sortok kaphatók. Egy jó ruhát azért találtunk, ami 1500 forintért nem rossz vásár, de ez már közel egy éve az üzletekben lóg és csak 42-es van belőle. Ezen kívül egy nagyon kellemes anyagú inget lőttünk 8990 forint helyett 3 ezerért. Ha nincs konkrét célja, csak úgy vásárolgatna, innen tuti haza fog vinni valamit, kérdés, erre két hét múlva is emlékezni fog-e.

Zara

A Zarát illetően a három legnagyobb budapesti üzletet (Alle, WestEnd, Váci utca) is bejártuk és elég egyértelművé vált, hogy a legnépszerűbb Inditex üzletben igencsak végét járja már a leárazás. A kínálatot minden nap jelentősen kifosztják, az árak pedig már nem mennek lejjebb, ezért ha kinézett valamit, jobban teszi, ha sürgősen meg is veszi, mivel sanszos, hogy elviszik az orra elől. A Váci utcai üzletben hatezer forintért találni valódi bőrtáskát, de az eredetileg 14 ezer forintos műbőr, magasított bokacsizmát is háromezerért dobják a vásárlók után – utóbbinál nem csoda, hogy egy nap alatt el is kapkodták a legnépszerűbb méreteket.

Nyári ruhákból már elég szűkös a választék, de műbőr és neoprén szoknyákból még mindig válogathat két-háromezer forint között, valamint a hosszú műbőrnadrágok is már csak 2990 forintot érnek. Teljes áras szezonban tényleg fizikai fájdalmat okoz átnézni a kiegészítőosztályt, most viszont itt is jelentős az árzuhanás: az eredetileg tízezer forintos, virágos statement nyaklánc már csak háromezer forint, de a napszemüvegek is maximum ezerötszáz-kétezer forintot kóstálnak (és természetesen ezekhez is jár tok, úgyhogy már csak ezért is megéri). 

Bosszantó lehet viszont, hogy sok ruha sminkfoltos vagy szakadt, ami meg nem az, abből jellemzően egyetlen méret van, mint például rózsaszín blézerből, csak M-es, de az vagy 10 darab. A cipőknél ugyanez a helyzet, jellemzően 41-es és 37-es van mindenből. Azon kívül fölösleges is a honlapon ábrándoznia, ilyen 1495 forintos bőrtáskát nem láttunk és úgy tudjuk, az összes ilyen cluth is hetekkel ezelőtt elfogyott már, erről a csizmáról meg tényleg ne álmodjon, valahol talán kallódik belőle egy 41-es, de ki tudja hol. Szóval ne is bosszantsa magát a honlappal, csak menjen be egy Zarába és turkáljon kicsit. Ha valami megtetszik, de drágállja, mindenképp kérdezzen rá a kasszánál az árra, mert nem ritka, hogy elfelejtik átcímkézni a dolgokat, és még 5995 forintért kínálják azt, ami valójában 2995 forint.

Mango

A Váci utcai Mangóban még egész tekintélyes helyet foglalnak a leárazott ruhák, rossz hír, hogy nem lettek olcsóbbak az utóbbi két hétben, és valószínűleg már nem is lesznek, hanem így fognak kikötni az outletben. Sok az unalmas vagy műszálas felső, ami azért nem kel el, mert már mindenkinek tele van vele a szekrénye, viszont vannak még jó blézerek, nagyon minőségi darabokat lehet kifogni, ha épp a megfelelő méret jön szembe. Mi egy eredetileg 22 ezres blézerre csaptunk le 7 ezerért.

Pulóverekre viszont nem csaptunk le, mert a 4-5 ezer forint nem annyira baráti ár értük. Vannak viszont nadrágok 2995 forintért, felsők 1695 forintért, és a táskák is féláron kaphatók. Érdemes a honlapon szétnézni, és ami tetszik, megrendelni egy hozzánk közeli üzletbe (vagy a lakásunkra), így megkíméljük magunkat attól, hogy egy szép darabért be kelljen járni az egész várost.

Promod

A Promodban már inkább az új kollekcióra koncentrálnak, de azért itt is lehet még válogatni a leárazott cuccok közül: főleg könnyed anyagú nyári ruhák, miniszoknyák és pamutfelsők teszik ki a kínálatot, a méretezést illetően pedig a 36-tól 44-ig akadnak még darabok. Az árakat illetően is vegyes a felhozatal: virágos blézert ötezer, fehér alapon színes nyári ruhát már háromezer forintért találni, de akadnak olyanok is, amik még leárazva sem olcsók: ötezer forintért a snassz, fényes anyagú, nyakba kötős nyári ruhát biztosan nem vennénk meg. Pedig az árak már itt sem valószínű, hogy csökkenni fognak így lassan augusztus közepén.

Bershka

A Bershka Váci utcai üzletében az emeletre száműzték a leárazott cuccokat, ami gyakorlatilag rosszabb, mint bármelyik kilós turkáló: az olcsó ruhákat egy kupacba borították, így a vásárlóknak muszáj áttúrniuk az egész ruharengeteget, ha valami értelmeset szeretnének találni és kibírhatatlan meleg van a próbafülkékben.

A kupacban egyébként akadnak jó dolgok: tájképes pulcsit 1795, neon narancssárga, mintás nyári ruhát kétezer, fekete inget és blézereket pedig 1995 forintért találni, ráadásul a próbafülkénél sem kell órákat sorban állni. Sok a kellemetlen anyag és olcsó minta, itt is vannak szakadt és sminkfoltos ruhák dögivel. A Bershkába akkor nézzen be, ha valamivel kiegészítené a ruhatárát, de egyébként nem hal bele, ha nem talál semmit. Kiegészítők és cipők terén nagyon szerény a kínálat, ha ilyesmire vágyik, inkább ugorjon át a szomszédos Stradivariusba.

Stradivarius

Ez a bolt is az emeletre száműzte a leárazott ruhákat a Vörösmarty téren, de itt pedáns rend van és parfümillat. Minden szín és fazon szerint sorakozik a vállfákon, akkor is, ha csak 1500 forintba kerül, mint alábbi szoknyák. Mint a képen is látszik, egy-egy fajta ruhából rengeteg darab van, de másokból már alig akad egy-két XS-es vagy XL-es verzió. Az 1995 forintos felsők szépek, nyáriasak, de ki tudja, hogy a pálmafa jövőre is divatban lesz-e? A leárazott blézerek értékelhetetlenek, még az se menti meg őket, hogy olcsók. A bizsuk között érdemes kutatni, 6-8 forintért nagyon szép darabokat vihetünk haza, és a polcok alatt megbújó cipők között is vannak kihagyhatatlan darabok!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek