Jó cipőket is ki lehet fogni a Daalarna cipővásáron

Kollekcióváltás miatt cipővásárt tart május 17-18-án a Daalarna: az esemény apropójából kedvezményes áron, 3-15 ezer forint között lehet hozzájutni a Daalarna és a Cango&Rinaldi kollaborációjából született esküvői és alkalmi cipőkhöz. Megnéztük, pontosan mekkora kínálattal és  milyen modellekkel készült a márka és hogy érdemes-e valóban ellátogatni. 

 

A vásárt a márka showroomjában, az Alkotmány utca 16-ban rendezik reggel tíztől délután háromig, előzetes regisztráció pedig nem szükséges a vásárláshoz. A vásár első napján, szombat délben már csak kb. negyven pár cipő közül lehetett válogatni: a méretezés 35-től kezdődik és 40-nél ér véget, de arra már az üzletbe belépve felhívta az egyik eladó a figyelmemet, hogy a méretezés nem feltétlen mérethű, ezért ha kilences a lábam, inkább nyolcasat próbáljak.

A cipők egyébként méretezés szerint vannak elkülönítve egymástól, egy modell pedig több méretben is kapható - mint például az a hófehér csipkés körömcipő, amit tízezer forintért lehet beszerezni. Nem csak esküvői, de alkalmi cipők közül is lehet válogatni: a halvány rózsaszín, illetve a narancssárga-rózsaszín és piros körömcipők főleg 39 és 40-es méretekben kaphatóak, de egészen kicsi, 35-36 -os méretű cipőkre is lehet vadászni, ezekért viszont átlag tíz-tizenötezer forintot kell kicsengetni. A sarokméretek típustól függően változnak: az esküvői cipőket általában háromcentis törpesarkak, míg az alkalmiakat magas sarok és platform jellemzi.

Úgy tűnik, a márka tényleg minden egyes cipőjétől meg akar szabadulni, mivel még a sérült lábbeliknek is létrehoztak egy külön kupacot. Ahogy a képünkön is látható, természetesen van olyan darab, amit még így is érdemes megvenni: a baloldali magassarkú egyik darabjának például csak annyi a baja, hogy levált róla a dísz, amit pillanatragasztóval otthon könnyen fel tud rögzíteni. A jobboldalit viszont nem igazán értjük: nemcsak hogy nincsenek meg hozzá a levált díszek, de még a cipő felülete is csúnyán roncsolódott, így ezzel nem igazán lehet mit kezdeni. Ami a pláne, hogy még ezért is elkérnek ötezer forintot, ennyiből viszont simán vadászhat magának egy márkátlan, viszont hibátlan állapotú alkalmi cipőt.

Összeségében véve azért érdemes ellátogatni a Daalarna cipővásárra, főleg, ha nemsokára esküvőre hivatalos de nincs hozzá megfelelő lábbelije. Az eladók kedvesek és segítőkészek, bőven van hely próbálni is, bár azt felejtse el, hogy a ruhákat is megtaperolja: ottartózkodásom alatt pont rászóltak egy vásárlóra, hogy a ruhákat most jobb lenne, ha békén hagyná. Az esemény Facebook felületét itt találja, vasárnap délelőtt tíztől délután háromig még van ideje elmenni rá.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.