Csipkében és dekoltázsban bővelkedik a 2015-ös esküvői trend

Ma már nem feltétlen marad vágyálom dizájner esküvői ruhában férjhez menni: először a Zac Posen, később pedig a H&M is bevezette megfizethető esküvői ruhakollekcióját, ami lehetővé teszi a divatőrült menyasszonyoknak, hogy a celebekhez hasonlóan tervezői kreációkban vonulhassanak az oltárhoz.

A következő szezon esküvői trendjeit még mindig az olyan nagy divatházak híres tervezői határozzák meg, mint Vera Wang, Oscar de la Renta, Monique Lhuilier, Carolina Herrera, és a Temperly London, éppen ezért megnéztük, mire számíthatunk tőlük a 2015-ös szezonban. A hajtás után óriásgalériában böngészheti át a szerintünk legszebb darabokat.

Oscar de la Renta klasszikus menyasszonya

A 2015-ös esküvői ruhatrend főként azoknak kedvez, akik a klasszikus, időtlen eleganciát és a kifinomult megjelenést részesítik előnyben. Jövőre – a 2015-ös szezonban – szinte mindegyik divatházra jellemző lesz a túlzott csipke- és selyemhasználat, a tervezők habos-babos tüllök helyett A-vonalú ruhákban gondolkodtak, amit az extravagáns szabásvonalak helyett kiegészítőkkel tettek feltűnővé.

Oscar de la Renta megmaradt az őt jellemző, visszafogottan sikkes, időtlen megoldásoknál: a csipkéből készített mídereket hangsúlyos szoknyával párosította, anyaghasználatban a selyem, színekben leginkább a törtfehér jellemzi. De la Rentáé volt az egyetlen bemutató, ahol az egyszerű csokrokkal tényleg esküvői hangulatot keltettek a kifutón. Kiegészítőként leginkább fejpántokat használt a tervező, aki ezúton is bizonyította, hogy a kevesebb néha több és az általa elképzelt menyasszony akár évtizedek távlatából is ugyanolyan gyönyörű lesz az esküvői képeken, mint 2015-ben.

A Marchesa a természetes szépségre esküszik

A Marchesánál hófehérben gondolkodtak a vezetőtervezők, De la Renta kollekciójához hasonlóan itt sem estek túlzásba a díszítéssel. A visszafogott ruhákat hajviselet- és kiegészítők terén is az egyszerűség jellemezte: laza kontyokkal és pirostalpú, hófehér Christian Louboutin cipőkkel tették még különlegesebbé őket. A Marchesa tökéletes példa arra, hogy a kifinomult, természetes menyasszonyok sokkal szebbek mint azok, akik minden vackot magukra aggatnak az esküvő alkalmából.

Monique Lhuilier jól kigondolt díszítése

Ahogy azt a New York-i divathéten is bizonyította, Monique Lhuilier maradt az aprólékosan díszített, minden részletében jól átgondolt kreációknál, és a 2015-ös szezonra is olyan esküvői ruhákat képzelt el a leendő aráknak, amikre nagy valószínűséggel egyikük sem mondana nemet. Bár a tervező kollekciójában helyet kapnak a klasszikus – kissé már talán túlságosan is elcsépelt –, pánt nélküli, szív dekoltázsú, hangsúlyos tüllszoknyás darabok, Lhuilier mégis képes volt saját elképzeléseinek megfelelően átalakítani őket.

Az aprólékos csipke- és gyöngydíszítésen kívül Lhuillier trükkös félvállú felsőrészekkel és tollas alsóval tette különlegessé a jövő menyasszonyának megjelenését, amit a visszafogott kiegészítőhasználattal sem szúrt el a kifutón. Lhuilier menyasszonyának a ruha már csak ráadás: a tervező alapvetően a ruha viselőjére fekteti a hangsúlyt, elképzeléseiből nyugodtan inspirálódjon ön is a nagy napra!

Vera Wang és a grunge-os kollekció

Vera Wangot sem lehet kihagyni a felsorolásból: a népszerű tervező leginkább a fiatalabb korosztályra gondolt a kollekció tervezésekor, erről tanúskodnak legalábbis a letisztult, mégis különleges, grunge-os esküvői ruhák, amiket a 2015-ös szezonra képzelt el. A kissé elavult gyöngy- és kristálydíszítést hanyagolva Wang inkább a felső és alsó rész kontrasztjával játszadozott: a spagettipántos, mélyen dekoltált toprészhez hangsúlyos tülluszályt, a visszafogott szoknyarészhez merészen kivágott felsőrészt választott.

A népszerű esküvőiruha-tervező kollekcióját a csábítás és az érzékiség inspirálta, ezért nem is annyira meglepő, hogy kombinéruhában, illetve hosszú ujjú, földig érő csipkeruhákban is férjhez adná a lányokat. Kiegészítőként hófehér szőrmeboát használ, egy kis sikket és eleganciát csempészve kollekcióba.

Carolina Herrera konzervatív

A venezuleai-amerikai tervező esküvői ruhakollekciójában is hozta a rá jellemző konzervatív, ugyanakkor nagyon elegáns menyasszonyi ruhaterveket, amit nem csak a fiatal arákon tudnánk képzelni. A hófehér, általában uszály nélküli ruhákat a változatos anyaghasználat és a körítés – mint például a kiegészítők visszafogott használata és az egyszerű fehér csokor – jellemzik. A tervező idén az övhasználattal is játszadozott: ezüstláncokkal vagy a ruha anyagával megegyező anyaggal emelte ki a derekat, így is slankítva és picit megnyújtva a menyasszonyok alkatát.

Egy-két tervezéséhez fátylat is mellékelt, de többnyire egyszerű kontyokban vagy hangsúlyos fülbevalókban, illetve az elmaradhatatlan esküvői csokorban gondolkodik, amit egy-két tervező szintén megfogadhatna következő kollekciójában. Ha visszafogott, de nagyon elegáns esküvőre vágyik, akkor Herrera ötleteiből merítsen!

A Temperley London a tradíciókkal újít

A Temperley London 2015-ös kollekciója egyszerre innovatív és tradicionális: akad benne a hetvenes évek inspirálta kaftán és egészen rövid fazon is, melyeket virágos fejdísszel és ahhoz színben harmonizáló csokorral dobtak fel a tervezők. A divatház könyékig érő, hosszított csipkeujjas ruhája bizonyította, hogy a fiatal menyasszonyok is nyugodtan választhatják a pántnélküli vagy habos-babos tüllök helyett a kifinomult verziót, de egy hangsúlyos övvel vagy cipővel könnyen modernné is tehetik. 

A Temperely London kollekciója is várja a galériában!
A Temperely London kollekciója is várja a galériában!Courtesy Photo
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek