Kardashianék nem fizettek be a Vogue címlapra

Az eredeti címlap
Az eredeti címlap

A hétvégén viharként söpört végig a sajtón és a közösségi oldalakon a hír: elkészült Kim Kardashian első Vogue címlapja! Mindenki felkapta a fejét, izzott a Twitter a felháborodástól, pedig csak annyi történt, hogy az egyik legjobban eladható celeb, akinek ráadásul a divatvilágban is egyre nagyobb neve van – köszönhetően pasijának, Kanye Westnek –, az áprilisi borítóra került. Akkor nem háborodott fel senki, amikor Carine Roitfeld lapjába készült a pornófilmjével befutó celebnővel művészieskedő editorial és borítókép, de hát az nem is a világ legfontosabb divatlapja, az amerikai Vogue!

Azért lehet ekkora hír a Kardashian címlap, mert már régóta pletykálnak róla: a celebnő nem egyszer elhintette már, hogy legnagyobb álma a Vogue elejére kerülni, aztán arról is sok híresztelés terjengett, miszerint Anne Wintour kijelentette: amíg ő a Vogue vezért, Kardashian be nem kerülhet! Anna Wintour, az amerikai Vogue-ot jelenleg is vaskézzel irányító főszerkesztő közleményben reagált a rengeteg hamis hírre – fontosnak tartotta tisztázni, hogy Kardashianék nem befizették magukat a címlapra, de az sem mellékes, hogy az ő megszólalása csak tovább generálja az április szám körüli hájpot, azaz valószínűleg növeli az eladásokat.

Ez már egy vicces verzió, ami Kardashian házipornójára utal
Ez már egy vicces verzió, ami Kardashian házipornójára utal

„Az egyik legnagyobb élvezet a Vogue szerkesztésében, ami ráadásul visszanyúlik a lap hosszú múltjába, hogy olyan embereket szereltethetünk, akik adott pillanatban meghatározzák a kultúrát, akik felpörgetik a dolgokat, akiknek a jelenléte formálja a világot és befolyásolja azt, mi hogyan látjuk környezetünket. Szerintem mind egyetérthetünk abban, hogy jelenleg ezt a szerepet Kim és Kanye töltik be. Ami a címlapot illeti, véleményem szerint elbűvölő és megható, és egyértelműen, teljességében a mi ötletünk volt, hogy elkészüljön. Biztos olvasták, hogy Kanye könyörgött nekem, hogy a jegyese a címlapra kerüljön. Semmi ilyesmit nem csinált. A pletyka talán nagyobb olvasottságot hoz, de az az unalmas valóság, hogy egy szó se igaz belőle” – adta ki Wintour közleményét a Us Weekly.

A Twitteren közben olyanokat írnak a felháborodott népek (például Sarah Michelle Gellar), hogy lemondják a Vogue előfizetést és várják már a Honey Boo Boo-s címlapot – tudják, ő az a cuki amerikai kislány, akinek családja a TLC-n mutatja be heti rendszerességgel az átlag – vagyis inkább furcsa és nagydarab – amerikaik életét. Ha kíváncsi a köpködésre, itt belenézhet.

Az első poén James Francótól és Seth Rogentől.
Az első poén James Francótól és Seth Rogentől.

Persze a mémgyártás is azonnal beindult, elsőként James Franco és Seth Rogen közölt egy saját Vogue-verziót. Nekünk a Muppet show-s változat jobban tetszik, mely a (#themosttalkedaboutcoupleever) #aviláglegtöbbetemlegetettpárja hashtagre reagál: végül is tényleg Breki és Miss Röfi az univerzum legtöbbet emlegetett párja, nem?

Breki és Miss Röfi még Kardashiannál és Westnél is híresebb!
Breki és Miss Röfi még Kardashiannál és Westnél is híresebb!

Önt érdekli ez a Vogue címlap?

Nem maradhatott el a Honey Boo Boo-s verzió sem, adta magát, hogy a kislány anyja, Mama June kerüljön a Vogue-ra az ő saját esküvői ruhájában – mi nagyon is megvennénk azt a Vogue-ot, amin Mama June szerepel, de persze értjük a viccet.

Csak azt nem értjük, miért olyan fontos az, hogy Kardashian az április amerikai Vogue címlapra került: oké, egy trash celeb, aki abból lett híres, hogy kiszivárgott a szexvideója, és azt is elhisszük, hogy Anna Wintour nem szereti. Cserébe baromi híres, nagyon gazdag és rengeteg ember szereti. Amúgy meg kit érdekel ez az egész? Ön egyáltalán látott egy percet is Kardashian realityjéből? 

Személyes kedvencünk: Mama June a címlapon
Személyes kedvencünk: Mama June a címlapon

És ha már a negatívumokkal ennyit foglalkoztunk, nézzük, milyen pozitívumokat tudott összeszedni a címlappal kapcsolatban a nymag.com:

1. Hosszú idő után először kerül fekete férfi a címlapra. Ráadásul Kardashian és West olyan pár, ahol egyikük fekete, másikuk félig örmény. 

2. Ez a popkultúra győzelme: azért került Kardashian címlapra, mert az emberek sokat beszélnek róla, ezt a hashtag is egyértelműen jelzi: #themosttalkedaboutcoupleever

3. El lehet adni. Ha nem lehetne, nem lenne egyfolytában címlapon a celebnő a Us Weekly-nél, az InTouch-nál és az összes bulvármagazinnál.

4. Kanye West végre a háttérben van!

5. Ez maga a nagybetűs amerikai álom: az örmény származású lány egy pornófilmmel híres lesz, realityt készít, megtanul öltözködni és pár év alatt a Vogue címlapig jut! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra