Nem mondom, hogy mutatós, mert nagyon nem. Viszont kiadós, laktató, és nagyon csicseriborsós. Ha pedig óvatosan bánunk a tészta mennyiségével, lelkiismeret-furdalás nélkül ehetjük. Nem túl sok hozzávalóból legalább négy felnőtt ember jól tud lakni ebből az adagból.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
40 dkg csicseriborsó konzerv
2 édesburgonya
2 répa
4-5 szál szárzeller
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
fél csokor bazsalikom
1 dl fehérbor
1 teáskanál cukor
só, bors,
olaj
15 dkg penne tészta
parmezán
- A hagymát, a fokhagymát, a répát és a szárzellert megtisztítjuk. (A szárzeller két végét levágjuk, a fás szálakat lehúzzuk róla egy kés segítségével.) Nagyon finomra szeleteljük a zöldségeket.
- Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön, lefedve, néhányszor átkeverve 15 perc alatt megpároljuk a ragualapot.
- Az átmosott csirkemellet közben apró kockákra vágjuk. A megtisztított édesburgonyát is.
- A megpárolt zöldségeket egy tálba szedjük, a serpenyőbe öntünk még egy kis olajat, és megsütögetjük rajta a csirkemell kockákat. Ezt is sózzuk, borsozzuk. Jöhet mellé az édesburgonya, amit szintén átforgatunk a zsiradékban.
- A húst felöntjük a fehérborral, addig pároljuk benne nagy lángon, amíg elpárolog az alkohol. Ekkor beleönthetjük a paradicsomkonzervet, aminek a dobozát is kiöblítjük egy kis vízzel. A zöldségalap is visszakerülhet a serpenyőbe. Egy kis cukorral elveszünk a paradicsom savasságából.
- Lassú tűzön nagyjából 30 perc alatt puhára főzzük a húst. Megfűszerezzük a felaprított bazsalikommal a ragut, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, ha szükséges, megsózzuk újra.
- Kifőzött penne tésztával, és parmezánnal megszórva tálaljuk.