Debreczeni Zita visszavág a Sugarbirdöt lopással vádoló divattervezőnek

Úgy tűnik, hogy Debreczeni Zita nem hagyja annyiban, hogy ötletlopással vádolta egy magyar divattervező, Cakó Kinga, úgyhogy a Facebookon most visszavágott. "Kedves mindenki! Ezt a fotót ma kaptam! Mi legalább sosem tagadtuk, hogy nagy cégektől inspirálódunk. Khm. Ő is? Ő tervező! Akkor most miért is álszenteskedünk? Miért is különb nálunk? Mindenki döntse el, hogy a képen látható ruha mennyire hasonlít és a minket támadó nőnek mennyit ér a szava." A fotón pedig a Lanvin divatház egyik ruhája látható, mellette pedig Cakó kollekciójának egyik darabja - és a hasonlóság ebben az esetben is tagadhatatlan. 

cako

Ezúttal is megkerestük Cakó Kingát, aki egyelőre csak egy rövid levélben válaszolt a Díványnak. "Ha jobban megnéznék a fotót, akkor látnák, hogy más szabásmintával készült a két ruha, az oldalán látszik" - írja Cakó, sőt, mint említette, a H&M-ben is volt hasonló fazon, csak szerinte "mindegyik máshogy van megvalósítva".

Azt is szerettük volna, ha valaki megszólal a Sugarbirdtől, kerestük Debreczeni Zitát, hogy megtudjuk, mennyire tartja jogosnak a kritikákat, mennyire érez sajátjának egy-egy kollekciót, kötelező-e náluk az inspirálódás szó használta, de nem értük el. Facebookon viszont azt üzente, vélhetően ezzel az üggyel kapcsolatban, hogy: élni és élni hagyni.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.