Leárazás: már repkednek a 70 százalékok

Sikeresen túléltük a karácsony utáni őrületet, és vártuk, hogy elérkezzen a leárazás második szakasza, amikor az árak elvileg még kedvezőbbek, bár a választék már nem biztos, hogy olyan jó. A hajtás után megtudhatja, mit találtunk az üzletekben!

F&F

A hipermarketben még december 18-án kezdődött az akciós időszak, és január közepén még lejjebb szállították az árakat. Persze csak a készlet egy részét lehet megcsípni 70 százalékkal olcsóbban, a dolgok többségének ára 30 és 50 százalékkal csökkent. Sajnos sok mindennel nem találkoztunk, amit szezon közben kinéztünk magunknak, de ha csak egy szövetkabát vagy egy pulóver hiányzik a szekrényéből, akkor mindenképpen térjen be. Ruhák is vannak bőven, farmert, nadrágot és szoknyát viszont már nem találtunk olyan rettenetesen sokat, és sok minden mérethiányos, általában a legkisebb és a legnagyobb darabok maradtak meg, de ha szeret varrni vagy van egy jó varrónője, akkor lehet, hogy érdemes megvenni egy olyan ruhadarabot is, amely nem passzol tökéletesen. A körkép fénypontja az volt, amikor rátaláltunk a fenékemelő betétes farmernadrágra, ami 6900 Ft helyett még mindig 4140 Ft, de így is olcsóbb mint az ismert farmermárkák nőknek szánt különleges darabjai

H&M

Pár szezonnal ezelőtt még a leárazás utolsó etapjában is találtunk igazi kincseket, és ehhez képest nagy csalódás volt a nyári, illetve a téli leárazás is a svéd márkánál. Tény, hogy ők már nagyon hamar leárazták a készletük egy részét, de azóta mintha nem mentek volna le az árak, a dolgok többsége még mindig 4000 és 3000 forint, és alig van miből válogatni. Az összes üzlet közül, ami végigjártunk, itt volt a legkisebb az akciós részleg. Ha párducmintás minire, flitteres nadrágra vágyik, esetleg egy Isabel Marant darabra hajazó, hímzett farmernadrágra, akkor persze érdemes betérnie, de azért nézzen körül az új kollekció környékén is, mert ott tényleg menő és divatos dolgok vannak, és a H&M árait ismerve nem is annyira drágán. 

C&A

Egyértelműen a farmeringek, a színes farmernadrágok és a szegecsekkel kivert szürke melegítőfelsők Mekkája a C&A. Persze sok mindenből csak első blikkre van nagy választék, mert az átlagos méretek náluk is elfogytak már. Az árak ennél a márkánál is egyre kevésbé pénztárcabarátak, de a leárazást komolyan veszik, így egy (mű)szőrmegalléros kardigán 11990 Ft helyett most 3990 Ft, egy farmeringszerű felső pedig 1190 Ft 5590 Ft helyett. Persze egyszerű kötött pulóverek is vannak, és ruhák is. Ha csipkeruhára lenne szükségünk, akkor például biztosan, hogy ide jönnénk, ahogyan flitteres miniszoknyáért is. Bizony, a fémesen fénylő szoknyákat már nemcsak ünnepnapokon vagy bulik alkalmával lehet hordani, persze nem mindegy, hogy mivel párosítjuk, de egy melegítőfelsővel például kifejezetten vagány viselet. 

Mango

Az ünnepek után itt volt a legnagyobb a tömeg, ami nem is csoda, hiszen már akkor mindent 50 százalékkal olcsóbban kínáltak, és ha valaki vásárolt valamit, akár háromnegyed órába is került, amire sorra került a pénztárnál. Azóta tovább zuhantak az árak, bár 70 százaléknál ők sem mentek lejjebb. Pár hete még úgy tűnhetett, hogy január közepére semmi nem marad a készletből, szerencsére nem ez a helyzet. Jó, a szoknyák között válogatva nem sikerült megfelelő méretet találni azokból a fazonokból, amelyeket fel akartunk próbálni. De ez ne riasszon el senkit, vannak darabok, amiből azért nemcsak egy 34-es függ a vállfán, ha szerencséje van, akkor ön pont ilyen terméket keres. Egyébként érdemes szétnézni a márka webshopjában is, ha nem akar a próbálgatással fáradni, a kínálat egyébként nagyban egyezik az üzletekben találhatóval, de az internetes felületen például több a bizsu. 

Zara

Ha egy helyen akarja elkölteni az összes pénzét, akkor irány a Zara. Ugyan a márka nem a legolcsóbb, de a leárazást ők is nagyon komolyan veszik, persze azért így is előfordulhat, hogy egy akciós holmi annyiba kerül, mint máshol egy hasonló darab teljes áron. Így jártunk például azzal a kockás kiskabáttal, ami eredetileg 32995 forintba került, és hiába árazták le majdnem 50 százalékkal, így 19990 forint, ennyiért máshol pedig egy egész szettet tud vásárolni az ember. Aki akarja, nyilván itt is meg tudja ezt oldani, hiszen találtunk blúzt, ami csak 1995 forintba került, és a hozzáillő szoknya 3995 forint lett volna. Egy tipp: mindenképpen készítsen listát arról, hogy mire is van szüksége, és hogy mire mennyit szán, nagyon könnyű ugyanis elveszni a sok szép cucc között, ha valaki betér egy többemeletes üzletbe, ahol a készlet nagy része akciós. 

És még sokan mások

Persze nemcsak a fent említett üzletekben lehet most olcsóbban felöltözni, a Bershka kirakatában is ott volt a figyelmeztető felirat, hogy már a második körnél tartunk, és tényleg ujjatlan pólók már 995 forintért kaphatóak, de ahogy véletlenszerűen válogattunk az akciós holmik között, a legtöbbet 4000 forint körüli áron vihettük volna haza. A kínálat a szokásos: minden, amire a fiatal, a haspólókat és ijesztően mini ruhákat kedvelő célközönségnek szüksége van.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A Stradivariusban picit komolyabb dolgok is kaphatóak, picit komolyabb áron, de kiegészítőkért mindenképpen érdemes betérni, és nagyon sajnáljuk, hogy a Valentino ihlette szegecses cipőből már csak egy 38-as volt akciósan abban az üzletben, ahova ellátogattunk. Apropó lábbelik, a Bershkában az utcán is bátran viselhető tornacipőkért érdemes még betérni, Pull&Bear-be pedig a csizmákért. Ugyanitt sok jóárasított melegítőfelső, pulóver, ing és blúz tálalható, sőt, ha egy art deco ruhára fáj a foga, akkor is itt a helye. 

Kicsit rosszulesett, hogy a Reservedben már pár hete sem igazán találtunk leárazott kabátokat. Ezen a téren a helyzet persze most sem változott, de ha farmert, zakót vagy egy egyszerű fehér blúzt venne, akkor keresse fel a márka egyik üzletét. Persze ne számítson arra, hogy itt majd olyan olcsón megússza a vásárlást, ugyanis ha nemcsak egy egyszerű pólóra vágyik, legalább 4000, de inkább 6000 forintot kell fizetne egy akciós darabért. A Promodban ezzel ellentétben már 2000 forintért is vehet mondjuk maxiszoknyát, ráadásul több színben is. Ennyiért minden árnyalatban vehet magának egyet-egyet, és ne féljen, ősszel és télen is bátran hordhatja, nemcsak nyáron. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra