12 Chanel cucc, amitől Coco Chanel elsírná magát

Kevés olyan jól eltalált ikonikus szimbólum létezik, mint a Chanel dupla C betűje, amit szinte mindenki azonnal felismer világszerte. A divatszakma főnökeként is emlegetett francia Chanel kifinomult eleganciájáról, ízlésesen újító ötleteiről vált ismerté, amihez a legtöbb esetben tartja magát a márkát már több mint harminc éve igazgató Karl Lagerfeld is.

A német származású tervezőnél azonban időnként előfordul, hogy beilleszt kollekciójába olyan szokatlan designer termékeket is, amik igencsak kilógnak az ikonikussá vált tweed zakók vagy steppelt-láncos táskák közül. A huffingtonpost.com szerkesztői összegyűjtötték Lagerfeld legbizarrabb Chanel logóval ellátott darabjait, amitől valószínűleg Coco Chanel azonnal elsírná magát. Nézze meg a alább, hogy milyen elképesztő tárgyakkal dobja fel a tervező a világ egyik legmeghatározóbb divatházát!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, és mondja el, ön szerint melyik a legkínos Chanel cucc!

1. Chanel laposüveg-tartó

A csípős beszólásairól jól ismert Lagerfeldnek úgy tűnik, nincs problémája a szenvedélybetegekkel, ugyanis a 2013-as elő-őszi kollekciójának egyik legfeltűnőbb kiegészítője egy hagyományos Chanel láncon lógó flaska volt, melyért akkor 3625-4775 dollárt (827.000 – 1,1 millió forint) kért a divatház. Az ötlet, bár vagányságra vall, azért kíváncsiak lennénk rá, hogy hányat adtak el a bőrtatyókból az elmúlt szezonban.

2. Chanel csónak

A 80 éves designer 2010-ben dobta piacra Chanel Sport kollekcióját, melyben többek között mutatós és drága szörfdeszka, síléc, snowboard, robogó, kerékpár, golfszett, kosárlabda, focilabda, súlyzó, illetve a gazdag divatmániások legnagyobb örömére, egy evezőkkel és más extrákkal ellátott motorcsónak is helyet kapott.

3. Chanel bokatárca

A divatház történetének talán egyik legnevetségesebb és legfeleslegesebb kiegészítőjét, a bokára csatolható pénztárcát öt különböző stílusban mutatta be a Chanel a 2008-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathéten. A meglepő termék hál' Istennek nem jött divatba, azért akkoriban feltűnt ilyen értelmezhetetlen kiegészítővel Lindsay Lohan és a rapperként, illetve dalszövegíróként ismert Eve is.

4. Chanel görkorcsolya

Sosem feltételeztünk olyasmit, hogy a divat és a sport kizárják egymást, de azt azért álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a klasszikus eleganciában utazó Chanel valaha görkorcsolyát dob majd a piacra. Lagerfeld, mint annyi másra, természetesen erre is rácáfolt.

5. Chanel gitár

A luxusmárka kreatívigazgatója szinte minden évben beépít valami speciális elemet kollekcióiba, nem történt ez máshogy a 2009-es tavaszi-nyári gyűjteménynél sem, melyhez egy Chanel logóval ellátott fekete-fehér gitárt és ahhoz passzoló steppelt, bőrből készült gitártartó táskát csapott hozzá.

6. Chanel szörfdeszka

Semmi kétségünk afelől, hogy a divatház tervezője meg szeretné szerettetni a kőgazdagokkal az extrém sportokat, bár sejtésünk szerint ő maga nem híve az efféle hobbiknak. Az haute couture kollekcióiról ismert márka 4000 dollárt (878.200 forint) kért szénszálas, üvegszálas, poliuretán deszkáiért, melyet fekete, fehér, illetve piros színben is piacra dobtak. A surfertoday.com szerint Brazíliában volt a legkelendőbb a Chanel logós termék.

7. Chanel hulahopp karikás táska

Bár Lagerfeld maga praktikusnak nevezte a szerinte strandra tökéletes kiegészítőt, az ötlet mégsem aratott osztatlan sikert a divatmániások körében. A nagy helyet igénylő darabban a tervezőn kívül nem sok celebnő jelent meg a vörös szőnyeges eseményeken, sem a tengerparton, de a divatszerkesztők sem ragaszkodtak ahhoz, címlapra tegyék a zavarbaejtő darabot.

8. Chanel súlyzó

Madonna és Michelle Obama jó pár éve divatba hozta az izmos női karokat. Nem ment el a jelenség mellett Karl Lagerfeld sem, aki 760 dollárért (166.860 forint) dobta piacra imádnivaló rózsaszín kézi súlyzóit azoknak a Chanel rajongóknak, akik stílusosan szeretnek izzadni is.

9. Chanel edzőcipő

Hibákat még a legnagyobb divatházak is követnek el, ahogy azt a Chanel 2012-es tavaszi-nyári edzőcipő kollekciója is bizonyítja. A Lagerfeld által egyszerűen csak „Le sneaker” névre keresztelt meglehetősen hétköznapias lábbeliről előbb gondolnánk azt, hogy az Asics dobta piacra, mint azt, hogy a Chanel.

10. Chanel focilabda

Nemcsak sílécekben és pecabotban gondolkozott a Chanel az elmúlt években, hanem a focirajongókra is gondolt, amikor megtervezte a tradicionális Chanel logóval ellátott fekete-fehér színű labdáját, melyért 195 dollárt (42.815 forintot) kell otthagyniuk a sportmániásoknak a luxusüzletben.

11. Chanel No.5. parfümösüveg-táska

Az elmúlt évek egyik legfontosabb kiegészítői közé tartoznak a látványos clutch táskák, amit a legtöbb divatház a Lanvintól Charlotte Olympiáig piacra dobott már. Persze senki nem ment el még odáig, mint Karl Lagerfeld, aki összepasszintotta a világ legismertebb illatát a világ legismertebb táskájával és bemutatta a láncon logó Chanel No.5 parfümös üveget a 2014-es Chanel Cruise shown. Az újdonságtól nem estek hasra a szakmabeliek, ahogy mi sem ájultunk el a végeredménytől.

12. Chanel tenisz felszerelés

A francia divatház szerint a tehetősebb sportmániásoknak Chanel tenisz-szettre van szükségük a szerválásokhoz és a leütésekhez. A fekete, fehér, kék, rózsaszín valamint a virágokkal díszített szettet a carbonfibergear.com szerint meg kell rendelni a Chanelnél. Az ütőkért, a labdáért és a steppelt táskáért 595 dollárt, 130.637 forintot kérnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra