Leárazás, első nap: teljes őrület

December 27-én reggel 10-kor, nyitáskor még kongott az ürességtől a Vörösmarty téri H&M, ami teljesen érthető, ha azt nézzük, hogy a svéd márka már karácsony előtt elkezdte a leárazást. A Váci utca környékén egyébként viszonylagos nyugalom volt ahhoz képest, amit a WestEndben tapasztaltunk, úgyhogy ha jövőre azt tervezi, ön is részt vesz az ünnepi punnyadás utáni első leárazásos őrületen, akkor a plázák helyett inkább oda induljon. 

Idén a legnagyobb akciókkal a Mango nyitott, rögtön mindent 50%-kal olcsóbban adtak, a Zara alig kezdett bele az olócssításba, a H&M-ből pedig már el is fogytak a jó cuccok. A folytatásban még több boltról olvashat ennél részletesebben és képeket is talál!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

H&M

A H&M-nél hetek óta tart a leárazás, az akciós termékek viszont sajnos nem lesznek egyre olcsóbbak, a ruhák például tartják a 4 ezres árat. Férfi vonalon szinte semmit nem találtunk, de sok ing van 3-4 ezer forintra árazva. Női vonalon rengeteg a cucc, de kevés, ami normálisan is néz ki. A ruhák mind bántóan műanyagok, még 4 ezer forint is sok értük, a nadrágok közül a legextrémebbek maradtak meg, pólókból meg a legunalmasabbak. A kiegészítők közt érdemes keresgélni, szembejöhet egy-egy olyan táska, cipő, nyaklánc, amit már rég kinéztünk, és most féláron lehet a miénk.

Zara

A Zarában annak ellenére hatalmas volt a tömeg, hogy majdnem nyitásra odaértünk és alig olcsóbbak a termékek, mint karácsony előtt. A nadrágokra nagyjából 2 ezer forinttal kell kevesebbet költenünk, de találtunk olyan dzsekit, ami 23 ezer helyett már csak 13 ezer forint. Ennek ellenére nem igazán értjük a 10 perces sort a próbafülkéhez majd a még 15 perces sort a kasszához, mert a 10 ezer forintos nyakláncok még 8 ezerért se érik meg az árukat, és ez sok mással is így van az üzletben. A táskák közt érdemes már most szétnézni, többféle bőrtáska ára került 20 ezer forint alá, ami már jónak mondható. Egyébként bármi érdekli a márkánál, keressen rá a honlapon, szinte minden fent van árral.

Reserved

A Reservedben nem volt túl nagy a kínálat, legalábbis pufikabátból semmiképp: hiába kerestünk feketét a méretünkben, csak nagyon nagyok voltak. Fekete blézerekből volt még egy sztendernyi leárazva, átlag 10 ezer helyett 7500 forintért lehetett őket hazavinni. Ezen kívül sokféle csúnyapulcsi és pamutpóló várta gazdáját, nem is a legjobb áron. Nézze meg a galériában, miket találtunk a boltban, hátha önnek meghozza a kedvét a vásárláshoz!

Mango

A WestEnd Mangójában volt a legdurvább a helyzet, hiába működött 4 kassza, a sorok kilógtak szinte az üzlet ajtaján. Kipróbáltuk, a kasszáig eljutni 45 perc volt, és akkor a próbafülkénél még nem is próbálkoztunk! Megértjük amúgy a tömeget, ez nagyjából az egyetlen üzlet, ahol érdemes 27-én tolongani: máshol még bőven lesznek nagyobbak az akciók, itt azonban már most 50%-os kedvezményt kapunk, és az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, ennél sokkal olcsóbb itt már semmi nem lesz, csak a készlet fogy. A bőrkabátok nagyon megérik, 10 ezer forintért vehetünk hasított bőrt, 23 ezerért szegecses motorosdzsekit. A télikabát is itt a legjobb vétel 13 ezer forintért, vitték is, mint a cukrot. Egyébként tényleg minden féláron van ruháktól az öveken át a nyakláncokig, táskákig, szóval bármit nézett ki az elmúlt szezonban, most menjen be érte mielőbb, mert elfogy.

Boxing day magyarul

A briteknél neve is van a karácsony utáni első napnak, december 26-nak, amikor mindenki őrült vásárlásba kezd: boxing day. A név eredete tisztázatlan, de valószínűleg onnan származik, hogy a kora középkorban Szent István ünnepe alkalmából fémdobozokban gyűjtöttek adományokat a temlpomok előtt 26-án – írja a Wikipedia.

Nagy-Britanniában bankszünnap a karácsony utáni első nap, de az üzletek nyitva vannak: ilyenkor kezdődnek a leárazások és mivel munkaszüneti nap van, mindenki tolong a plázákban. Nálunk december 27-én indul az őrület, minden évben részt is veszünk benne, és bár a Mangóban majdnem kilógott a sor az ajtón, nem áll senki az üzletek előtt már hajnalban, hogy mindenkinél korábban vásárolhasson Gucci táskát, mint Londonban. Nézze meg, a britekél milyen őrület volt idén is!

Tally Weijl, Promod

A Tally Weijlbe épp csak beszédültünk a több mint egy órás Mango vásárlás után, és azt tapasztaltuk, hogy hiába írtak ki már most 70%-os akciót, nincsenek nagyon olcsó holmik a boltban. A pulóverek 8 helyett 5-6 ezerbe kerülnek, és hasonló mértékű az olcsósítás a többi termék esetében is. Persze biztos valami elkerülte a figyelmünket, ami nem nagy csoda, tekintve, hogy ebben a kis üzletben is volt nagy tolongás, szóval a kényelmes vásárlást itt is elfelejthettük.

A Promodban kicsit kisebb volt a forgalom, de még itt is 3-4 ember állt folyamatosan a kasszánál, több termék már fél áron kapható (például tigrisfejes pulóver 13 helyett 7 ezer forintért), de azért lesz itt még olcsóbb minden.

Pull and Bear, Bershka

A fiataloknak szóló Inditex boltokban is ölték egymást a tinik a leárazott vackokért termékekért, itt már nem volt erőnk kiállni a sort előbb a próbafülkékhez, majd a kasszához: az akciók itt sem kihagyhatatlanok, az 5 ezres felső 4 ezerért nem olyan jó vásár, a 22 ezer forintos kabát viszont 18 ezerért már talán megfontolandó, ha nagy kedvenc, akkor most vegyük meg, félő, hogy elfogy. Minket a 10 ezer forintos műbőr csizma 7 ezres ára és a 9 ezres táska szintén 7 ezres cetlije nem hatott meg, átmentünk a Pull and Bearbe.

Itt kedvenceink a bizsuk voltak, melyeket 4500 helyett már 3000-ért megvehetünk, de figyelni kell, sok a hibás darab. A női ruhák közt vannak már közel 50%-kal leárazott pulóverek, ruhák, de sok mérethiányos, keresgélni kell, mire kifogunk valami különlegest.

Nézze meg a galériában miket találtunk, aztán induljon nyugodtan vásárolni, talán már nem várható akkora roham sehol, mint a leárazás első napján. Azért vizet mindenképp vigyen magával, és ha van otthon, egy összecsukható horgásszék is jól jön, mégiscsak kellemesebb 45 percen át ücsörögni, mint ruhákkal megpakolva araszolni a reménytelenül hosszú sorokban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek