Ez a fehérnemű megvéd a nemi erőszaktól

Hamarosan már a boltokban is elérhető lesz annak a három indiai egyetemistának a fejlesztése, akik nemrég egy speciális GPS technológiával és vészjelzővel felszerelt fehérneművel rukkoltak elő, melyért a nívós Gandhian Young Technology-díjat is bezsebelhették.

shutterstock 124952438

Manisha Mohan, Neeladri Basu Pal és Rimpi Tripathi fejlesztésükkel arra a megdöbbentő tényre kívánták felhívni a figyelmet, hogy Indiában minden 22. percben, Delhiben pedig minden 14. órában nemi erőszak áldozatává válik egy nő.

A SHE (Society Harnessing Equipment) néven futó, gépben mosható fehérnemű anyagába egy 3800 kilovoltos sokkolót és nyomásérzekelő szenzort is becsempésztek a feltalálók, aminek hatására bekapcsol a 82 áramütést mérő sokkoló, illetve sms-t küld a bántalmazott szüleinek és a rendőrségnek is – írja a dailymail.co.uk.

Venne sokkolóval ellátott fehérneműt?

  • Ha tényleg megvéd, akkor miért ne 388
  • Nem hiszem, hogy ettől nagyobb biztonságban lennék 70
  • Más eszközökkel védekezem 52

A nemi erőszak ellen más nemzetek is felléptek hasonló kiegészítőkkel az elmúlt időszakban. Japánban egy ismert designer, Aya Tsukioka talált fel egy dupla réteggel ellátott maxiszoknyát, Svédországban pedig két tizenéves fejéből pattant ki az a cikk-cakkos öv, mellyel a nőket kívánják megóvni a szexuális zaklatástól.

Sokkol, sms-t küld.
Sokkol, sms-t küld.

„A nemi erőszak mindennapos háborút jelent a nőknek. Az a tény, hogy a divat is felfedezte a problémát, azt jelenti, hogy egyre többen felfigyelnek az ügyre és komolyan veszik azt” – mondja Shira Tarrant a tavalyi Fashion Talks társszerkesztője, aki szerint jó dolog, hogy már nem csak olyan önvédelmi kiegészítőkkel védhetjük meg magunkat, mint a szív alakú rúzsnak álcázott paprika spray vagy a késsel felfegyverzett hajkefe.

Mustra