Hétből egy nő kérdés nélkül kidobja pasija ruháit

A legújabb brit felmérések szerint hét nőből egy, azaz a megkérdezettek 14 százaléka gátlástalanul, kérdés nélkül kidobja párja elhasználtnak ítélt cuccait. Mindezt annak ellenére teszik a nők, hogy nekik átlag 16 olyan tétel van a gardróbjukban, amit soha nem viselnek.

Essünk át a tavaszi gardrób frissítésen!

A British Heart Foundation adatai szerint minden harmadik brit megkönnyebbül ruhatára szortírozás után, a nők 11 százaléka pedig azt állítja, hogy a ruhaválogatás jobb, mint a szex. Az alapítvány, mely arra ösztönzi az embereket, hogy a haszontalan dolgokat hagyják inkább az üzletben, azt is megállapította, hogy az emberek 38 százaléka elsősorban olyan dolgokat nem használ a mindennapokban, ami emlékezteti őket a gyermekkorra.

Ön dobta már ki párja holmiját?


A meggondolatlan kipakolás miatt a britek több, mint negyede, 28 százaléka matatott már szemétben, hogy rátaláljon arra, amit egyszer már kidobott. A vizsgálat feltárja, hogy a népesség 17 százaléka volt már bánatos amiatt, hogy véletlenül valami igazán értékes holmitól szabadította meg magát.

A britek 33 százaléka, minden harmadik ember amiatt tart meg dolgokat, mert az életének egy szép korszakára emlékezteti. Ezeknek a válaszadóknak nagy része a bosszúállás és újrakezdés reményében, szakítás után döntött a gardróbfrissítés mellett. Hétből egy nő vallja, hogy még dühös volt, amikor kidobálta korábbi partnere ruháit, nyolc százalékuk pedig a ruhák megsemmisítéséig merészkedett mérgében – írja a dailymail.co.uk.

stockfresh 233155 girl-searches-necessary-things sizeM
Ssuaphoto / Stockfresh

Intsünk búcsút a lávalámpának!

A tanulmány 2000 megkérdezettjének közel fele, 45 százaléka szentimentális alapon nem vált meg exe holmijaitól, sőt ragaszkodott azokhoz és hasznosnak találta megtartani a feleslegessé vált ruhákat. Hat százalék pedig azért nem dobálta ki a ruhákat, mert félt, hogy volt párja egyszer visszakéri azt.

„A tavasz a természet ébredése miatt a változások, újragondolások időszaka is, így egyértelmű, hogy ilyenkor akarunk megszabadulni a nem kívánt dolgoktól. A kutatás feltárja, hogy az emberek egyharmada felszabadultnak érzi magát szekrényürítés után. Ösztönözni szeretnénk az embereket, hogy ha van olyan holmijuk, amit már több, mint egy éve nem használtak, váljanak meg tőle bátran. Az adományok a British Heart Foundation üzleteibe kerülnek, ahol tavaly 31 millió fontot gyűjtöttünk össze a szívbetegséggel küzdőknek” – mondja Mike Taylor, a BHF kereskedelmi igazgatója.

A felmérés során egy tízes listát is összeállítottak azokról a felesleges dolgok, melyektől nehéz szívvel válnak meg a britek. A százalék azoknak arányát mutatja, akik ragaszkodnak ezekhez a tárgyakhoz.

1.       Régi képkeretek és fotók (67%)

2.       Kinőtt, elnyűtt  ruhák  (46%)

3.       Fiatalkori CD-gyűjtemény (40%)

4.       Haszontalan ajándékok (36%)

5.       Kedvenc maci (30%)

6.       Tavalyi ruhák (24%)

7.       Gyerekruhák (18%)

8.       Esküvői ruha (17%)

9.       Lávalámpa (12%)

10.     Kis fekete ruha (10%)

stockfresh 769539 surprised-girl-in-pink sizeM
Stockfresh
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek