35 milliárdnyi fehérnemű végzi porfogóként Nagy-Britanniában

Bár az már kiderült, hogy a fehérnemű nem éppen a legjobb karácsonyi ajándék, a férfiak nem adják fel. Egy brit felmérés szerint 100 millió font (kb. 35 milliárd forint) értékű bugyi és melltartó végzi porfogóként, mert a célszemélynek eszében sincs felvenni az ajándékot, amit pasijától/férjétől kapott.

A felmérés szerint a brit nők kétharmada kapott már fehérneműt ajándékként, és a férfiak átlagban 42 fontot (kb. 15 ezer forintot) költenek erre a célra – írja a Daily Mail.

tk3s 326215 027
Fotó: Nebinger Frederic

A megkérdezettek 20 százaléka soha nem vette fel az ajándékba kapott fehérneműt, 23 százaléka pedig csak egyszer. És hogy mik a legkevésbé kedvelt fehérneműk? Az 1600 brit nő körében végzett felmérés alapján a listát a randibugyik és a latex alsók vezetik, a második helyen az ehető fehérneműk végeztek, a neccharisnyák és társaik pedig bronzérmesek lettek.

Amanda Lorenzani, a Fox & Rose cég egyik alapítója szerint a férfiak számára a fehérneműk világa kicsit zavarba ejtő és félelmetes, de ha el akarják kerülni a hisztit, akkor muszáj jó döntést hozniuk. Sajnos az idő, valamint a tapasztalat nem feltétlenül jelent előnyt, a 45 és 54 év közötti nők 40 százaléka soha nem hordta az ajándékát, ami a duplája az átlagnak. Ami pedig a térbeli megoszlást illeti, leginkább Edinburgh női voltak elégedettek partnereik választásával, ami talán annak köszönhető, hogy őket drágább – átlagosan 55 font értékű  fehérneműkkel szokták elhalmozni.

Lorenzani szerint A szürke ötven árnyalata miatt természetesen megnőtt az igény a különlegesebb szettek iránt, de könnyű átesni a ló másik oldalára. Hozzátette, minden nő szeretné jól érezni magát a bőrében, és egy jó melltartó, valamint bugyi ebben sokat segíthet. Persze ezt a felmérés eredményei alapján nehezebb eltalálni mint a nyertes számokat a lottón, de íme pár tipp, ami segíthet, ha mindez nem rettent el senkit a vásárlástól.

1. A méret

Az első és a legfontosabb feladat: ki kell deríteni, hogy a célszemély pontosan milyen méretű melltartót és bugyit visel. A legegyszerűbb, ha éppen nincs lebukásveszély, akkor alaposan átkutatja párja fehérneműs fiókját. Ha a küldetés nem sikerült, akkor még mindig vehet neki egy szép selyemköntöst, vagy pizsamát.

2. A stílus

Karácsonyra nyilván senki nem akar nagymamabugyikat kapni a partnerétől, de ez nem jelenti azt, hogy a tüllös, tollas, piros csodákkal nyert ügye van az ajándékozónak. Fontos, hogy pontosan, vagy legalább megközelítőleg olyan stílusú legyen a kiválasztott darab, mint amilyet a barátnő/feleség egyébként is szívesen hord.

3. A meglepetés

Bár fontos, hogy a stílus stimmeljen, az ajándékozandó biztos örülne egy különleges, tervezői darabnak, amit ő egyébként biztosan nem venne meg csak úgy.

dita01
Fotó: partyeditionbydita.com

4. A trend

A Fox and Rose tanácsadója szerint a vintage stílus mindig, minden körülmények között divatos, vagyis egy magasított derekú bugyi és egy fűzőszerű melltartó klasszikus választás. Persze a nagyobb márkák eladói is biztosan készségesen segítenek eligazodni az aktuális trendek útvesztőjében. És talán ez a legfontosabb, nem ciki segítséget kérni!

Mustra